Kisajutut

Kisajutut 2019:

Mad-Croc SM ralli, Turku 27-28.9.2019

Heikki Koski-Lammi (Jamoke/UA) ja Ari Koponen (NilUA) voittivat Turun Mad-Croc SM Rallin SM3-luokan tiukan sekuntikamppailun jälkeen. Laitilassa osoitettu vauhti jatkui, eikä mikään vie tällä kertaa voittoa pois. Juho Koski-Lammi (Jamoke/UA) ja Arto Ala-Kokkila (KuortUA) kärsivät rengasrikon erikoiskokeella kuusi, minkä takia kaksikko oli lopputuloksissa sijalla 14.

Heikki Koski-Lammin perjantai-ilta kauden viimeisessä SM-osakilpailussa Citroen C2:lla alkoi hyvällä kyydillä, kun kilpailun ensimmäiselle erikoiskokeelle nuori jalasjärveläinen kellotti pohja-ajan. Toisella pikataipaleella Ford-kuljettaja Lauri Joona tuli nopeinta vauhtia ja lauantaipäivään eroa oli vain 1,9 sekuntia Joonan eduksi Koski-Lammin pitäessä toista sijaa.

– Ihan ok tuli. Muutamia pieniä virheitä, mutta kohtuu puhtaasti riskillä ajamisesta huolimatta. Yllättävän hyvin kerkes, vaikka pimeällä ajoa en ole juurikaan ehtinyt treenaamaan, sanoi Koski-Lammi ensimmäisen päivän jälkeen.

Lauantaista tulikin oikea jännitysnäytelmä kahden nuorukaisen välillä. Aamun kolmelle ensimmäiselle pätkälle Koski-Lammin ajat löytyvät top 3:sta, mutta niskaan oli noussut hengittämään toinen Ford-kuljettaja, Aleksi Röyhkiö. Viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen huoltoon tullessa eroa oli 3,8 sekuntia Koski-Lammin hyväksi.

Tauon jälkeen Koski-Lammin ajama kuudennen erikoiskokeen pohja-aika kasvatti eron 5,5 sekuntiin. Röyhkiön ajaessa pohja-ajat seitsemännelle ja kahdeksannelle pikataipaleelle eroa ennen viimeistä ravirataerikoiskoetta oli ainoastaan 1,3 sekuntia.

– Sorruin viimeisillä metsäpätkillä vähän yliyrittämiseen, niin takkiin tuli, kertoi Koski-Lammi ennen viimeistä erikoiskoetta.

Viimeinen erikoiskoe tuli Koski-Lammille ominaisella “apinanraivolla” ja 0,9 sekunnin pohjat varmistivat voiton 2,2 sekunnin erolla Röyhkiöön. Yleiskilpailussa Koski-Lammi löytyi sijalta yhdeksän.

Heikki Koski-Lammin ja Ari Koposen loppusijoitukseksi SM3-luokan rallin SM-sarjassa on kuudes.

– Tätä lähdettiin hakemaan, mihin Laitilassa jäätiin ja voitto maistuu. Auto pelasi hienosti koko viikonlopun, ei ongelmia. Ilman hylkäystä edellisessä osakilpailussa olisi nyt pronssimitali kaulassa, kertoo iloinen Koski-Lammi voitostaan, mutta harmittelee samalla menettyä SM-mitalia.

– Kauteen on mahtunut kaikenlaista. Oppia on tullut ja neuvoja saatu monelta taholta. Kiitos niistä kaikista. Auton tekniikan kanssa oli ongelmia koko alkukauden, mutta ne on nyt selätetty ja perusvauhti on saatu hyvälle tasolle. Nuotti toimii ja kartturin kanssa yhteistyö on sujunut alusta asti mutkattomasti. Kisoihin on menty, istuttu siellä samaan autoon, kumpikin hoitanut hommansa, ja siinä se. Treenaamiseen yhdessä kun ei ole mahdollisuutta ollut. Kaikkineen tästä on hyvä jatkaa.

Juho Koski-Lammilla rengashuolia

Juho Koski-Lammin ja Arto Ala-Kokkilan debyytti uudella autollaan oli haastava. Perjantain pikataipaleet taittuivat seitsemänneksi nopeimpiin aikoihin, ja seitsemäs oli myös luokkasijoitus ensimmäisen ajopäivän jälkeen.

– Turhia luisuja tuli kakkosella ja nuotin kanssa oli ongelmia, kertoi Juho Koski-Lammi iltapuhteestaan Salon seudulla ajetuilla iltapätkillä.

Toisen ajopäivän tauolla Koski-Lammin sijoitus oli seitsemäs. Tauon jälkeen kuudes erikoiskoe pilasikin sitten hänen kilpailunsa, kun oikea eturengas osui oikomisesteeseen ja meni rikki. Lisäksi raidetanko meni mutkalle. Renkaan vaihtohommissa kului sen verran aikaa, että Ford-kaksikko putosi kisan hännille. Kahdeksannella erikoiskokeella Koski-Lammi teki ajallisesti päivän parhaan suorituksensa viidenneksi nopeimmalla kellotuksellaan.

– Varovaista oli ajo koko rallin ajan ja opettelemista uuteen autoon. Pyörän saadessa osumaa myös pyöränkulmat menivät sekaisin. Tienvarsikorjauksilla saatiin kulmia vähän sinne päin, että pystyttiin jotenkin ajamaan maaliin. Kaikki kisakilometrit tulivat kuitenkin talteen ja ensi vuoteen on varaa parantaa, tuumi Koski-Lammi kauden päätöstään.

Koski-Lammi Motorsport kiittää mahtavaa huoltoporukkaa, yhteistyökumppaneita ja muita tukijoita, kilpakumppaneita, kannustajia ja kaikkia monin tavoin matkassa mukana olleita.

 

SM Oili Jalonen ralli, Laitila, 31.8.2019

Jalasjärveläisen Heikki Koski-Lammin ja siilinjärveläisen Ari Koposen toiseksi viimeinen rypistys rallin SM-sarjassa toi kauan odotetun nopeimman kilpailusuorituksen SM3-luokassa. Onnistumista  täydensi pikkuveli Juho Koski-Lammin ja kuortanelaisen Arto Ala-Kokkilan viides sija.

Veljekset hyötyivät jonkin verran lähtöpaikastaan, pienemmällä numerolla ajavien putsatessa tietä. Tasoitusta muihin nähden toi toisaalta mm. rengastilanne – rengasvalintoja ei juuri tarvinnut miettiä, kun koko tiimin käytössä oli kolme uutta rengasta ja muut edellisten kilpailujen jäljiltä. Kisa alkoi Heikin osalta neljänneksi nopeimmalla ajalla. Toisella erikoiskokeella matka taittui luokan pohja-aikaan. Tämän erikoiskokeen jälkeen tuli hieman teknisiä vaikeuksia; käyntihäiriöitä, jarruongelmia ja suurimpana murheena ohjaustehostimen nestevuoto. Vikaa ei saatu huollossa korjattua, mutta tästä huolimatta vanhempi citroen-kaksikko taisteli myös seuraaville kolmelle erikoiskokeelle pohja-ajat. Johtopaikka päivän toisessa huollossa oli 9,1 sekuntia ennen Sami Pajaria.

– Ihan hyvät fiilikset, vaikka autossa on ongelmia. Olisin pystynyt enemmänkin eroa tekemään takana tuleviin, jos auto olisi toiminut, kertoi Heikki Koski-Lammi päivän toisessa huollossa.

Tauon jälkeen kuudes erikoiskoe tuli neljänneksi nopeinta vauhtia, joten loppulenkillä ei lähdetty varmistelemaan. Tilanne meni jännittäväksi toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Toiseksi noussut Henri Hokkala kavensi eron ainoastaan 2,7 sekuntiin, joten viimeisellä pätkällä täytyi onnistua. Tuota viimeistä erikoiskoetta Heikki ei lähtenyt varmistelemaan, vaan tykitti sinnekin päivän viidennet pohjansa ja sai juhlia uran parasta suoritustaan SM-tasolla.

– Kädet olivat aivan loppu joka erikoiskokeen maalissa, mutta kannatti taistella. Tämä oli todellakin sen arvoista. Arvostan tämän todella korkealle omalla urallani. Yritetään Turussa jatkaa siitä, mihin täällä jäätiin, iloitsi Heikki Koski-Lammi  tuoreeltaan kilpailusuorituksen jälkeen. Heikin paras sijoitus SM tasolla on vuonna 2017 ajettu toinen sija SM4-luokassa Nilsiän osakilpailussa.

Juho Koski-Lammin ja Arto Ala-Kokkilan päivä Laitilan seudulla alkoi myös mukavasti, kun ensimmäinen erikoiskoe tuli viidenneksi nopeinta vauhtia. Toisella pätkällä pohja-aika oli lähellä, mutta isoveli Heikki oli 0,5 sekuntia nopeampi. Päivän aikana kaikki ajat sijoittuivat top 5:teen, lukuunottamatta yhtä kuudetta sijaa. Ennen viimeistä erikoiskoetta Juho sai myös oikein taistella. Eroa neljättä sijaa pitäneeseen Aleksi Röyhkiöön oli 9,6 sekuntia. Viimeisellä erikoiskokeella Juho ajoi 8,4 sekuntia nopeammin kuin Röyhkiö, mutta se ei aivan riittänyt. Eroa fiestakuljettajaan jäi vaivaiset 1,2 sekuntia.

– Kohtalaisen hyvä päivä. Vähän jarruongelmia, mutta muuten ehjä päivä. Vähän jäi vielä puuttumaan, että vauhti olisi riittänyt podiumille. Täytyy velipojalle nostaa hattua, kun pystyy tällaisellä autolla ajamaan voittoon, kertoili Juho Koski-Lammi päivästään ja onnitteli veljeään Heikkiä voittosuorituksesta.

Vastikään varmistuneen tiedon mukaan Heikin suoritus on kuitenkin hylätty, joten myös sarjapisteet tämän kisan osalta on menetetty. Kilpailun jälkeisessä teknisessä tarkastuksessa yksi tarkastuksen kohteista oli takajarrusatulat. Autossa oli edellisessä kilpailussa puhki kuluneiden jarrusatuloiden tilalla Citroen Racingilta tilatut jarrusatulat. Ongelma on, että C2:seen tarkoitettuja satuloita ei ole enää lainkaan saatavilla, vaikka auton kansainvälinen luokitus on vielä voimassa.

 -Tällä kertaa kisan lopputulos ratkaistiin näköjään sitten näin paperilla eikä ajamalla.  Ei näköjään ole vastustanut vielä tarpeeksi. Tämä kyllä kruunaa kaiken, sanoo Heikki Koski-Lammi.

 

SM Pohjanmaa ralli, Seinäjoki 14-15.6.2019

Molempien veljesten kilpailu Seinäjoen Pohjanmaa rallissa päättyi keskeytykseen. Heikki Koski-Lammin ja Ari Koposen taival SM3-luokan kärkipaikalla suli erikoiskokeella kuusi, kun jarruton Citroen valui leveäksi ja etupää rikkoontui. Juho Koski-Lammi ja Arto Ala-Kokkila ajoivat neljännellä sijalla, mutta kilpailun kahdeksannella erikoiskokeella auto kaatui ojanpohjalle.

Perjantai-ilta sujui Heikki – Ari kaksikolta hyvin. Ensimmäisen ja kolmannen erikoiskokeen pohja-aikojen ansiosta he pitivät yötauolla hallussaan luokan toista sijaa.- Pieniä teknisiä ongelmia, mutta siihen nähden ihan ok tuli, kertoi Heikki iltahuollossa.

Lauantaiaamu alkoi Heikillä toiseksi nopeimmalla ajalla ja samalla hän nousi kilpailun kärkeen. Viides erikoiskoe tuli neljänneksi nopeiten ja johtopaikka pysyi 1,1 sekunnin vahvuisena ennen Henri Hokkalaa. Eilisillan viimeisellä erikoiskokeella alkaneet jarrumurheet saivat jatkoa. Takajarrusatula rikkoutui ja vuoti jarrunesteet ulos. Tästä johtuen, kuudennen erikoiskokeen loppupuolella parivaljakon Citroenin perä roikkui vasemmalle kääntyvässä mutkassa, josta kaksikko pääsi vielä takaisin tielle. Citroenin vanne ja vetoakseli kuitenkin rikkoutuivat ja matkanteko päättyi siihen. Flying Finn Future Star -valintakokeet jäävät siis tänä vuonna haaveeksi. – Hyvin tuli siihen asti. EK5 puolivälissä katosivat jarrut ja sitten tultiin riskillä, siihen nähden yllättävän hyvä aika. Yritettiin taistella itsemme huoltoon, mutta EK kutosen loppuosalla sitten tuli läheltäpititilanne, joka ojasta noustessa rikkoi vanteen ja vetoakselin, selostaa pettynyt Heikki Koski-Lammi lauantaipäiväänsä.

Juho Koski-Lammin ja Arto Ala-Kokkilan kilpailu alkoi myös mukavasti perjantai-illalla ja yötauolla kaksikko oli sijalla viisi. Lauantaiaamun ensimmäisellä aika riitti yhdeksänteen sijaan, ja tämä selittyi spinnauksen muodossa. Tämän jälkeen alkoi nousu tulosluettelossa ja tauolla sijoitus oli neljäs. Erikoiskoe kahdeksan päätti kuitenkin Citroen-parin matkan ja auto päätyi katolleen ojaan. – Ihan ok tuli siihen asti lukuunottamatta spinnausta, melko typerään virheeseen kisa kuitenkin päättyi, toteaa Juho Koski-Lammi.

 

SM Riihimäki ralli, 25.5.2019

Rallin SM-sarjan kesäavaus ajettiin Riihimäen seudulla sateisessa ja haastavassa kelissä. Heikki Koski-Lammi ja Ari Koponen onnistuivat ajamaan tasaisen kilpailun, josta saaliina neljänneksi korkeimmat sarjapisteet. Juho Koski-Lammi ja Arto Ala-Kokkila joutuivat kokemaan valitettavan keskeytyksen neljännen erikoiskokeen lähdössä sähkövian vuoksi.

Heikin kilpailu alkoi kolmanneksi nopeimmalla ajalla. Toisella erikoiskokeella aika riitti viidenneksi. Kolmas ja neljäs erikoiskoe kaasuteltiin Riihimäen varuskunta-alueella, jossa toisella vedolla irtosi SM3-luokan pohja-aika. Ensimmäisellä tauolla Heikin hallussa oli neljäs sija.

– Hyvin tuli kyllä alkupäivä. Suurempia ongelmia ei matkassa ollut, sanoi Heikki Koski-Lammi taukotilanteesta.

Tauon jälkeen viides ja kuudes pikataival sujuivat kolmanneksi ripeintä vauhtia, kuitenkin sijoitus luokassa tippui sijalle viisi. Seuraavana ajetun kilpailun pisimmän, yli 20 kilometrin, mittaisen erikoiskokeen toiseksi nopein aika nosti Heikin ja Arin takaisin nelossijalle ohi Henri Hokkalan. Kun viimeinenkin erikoiskoe sujui nopeammin kuin Hokkala, voitiin maalissa iloita nelossijasta. Tämä pistepotti toi Citroenilla kaasuttelevalle Heikille nousun sarjatilanteessa sijalle seitsemän ja pitää yhä elossa toiveita kesän Tulevaisuuden tähti -kilpailun karsintoihin pääsystä.

– Kaikki toimi ja nuotti pelasi, hieno päivä kaiken kaikkiaan. Aikalailla kaikki tultiin mitä Citikalla pääsee. Nyt odotan oikein innolla Pohjanmaa-rallia ja sieltä lähdetään ehdottomasti tavoittelemaan voittoa, kertoo iloinen Heikki.

Pikkuveli Juhon ja kartanlukija Arto Ala-Kokkilan ralli päättyi pettymykseen. Toisen erikoiskokeen jälkeen kaksikko oli sijalla 10. Kolmannella erikoiskokeella alkoivat tekniikkaongelmat, kun auto sammui kesken erikoiskokeen ja sen käynnistämisessä oli vaikeuksia. Näin takkiin tuli melkein puolitoistaminuuttia. Kilpailu päättyi neljännen erikoiskokeen lähtöön, kun auto ei enää AT-alueen jälkeen startannut käyntiin.

– Alusta asti oli hieman hankalaa ja sitten auto ei lähtenyt enää käyntiin nelosen lähdössä, sanoo pettynyt Juho Koski-Lammi.

Seuraavana osakilpailuna on Seinäjoella 14.-15.6.2019 ajettava Pohjanmaa-ralli, jota voisi luonnehtia myös veljesten kotikisaksi.

 

Ikaalisten kylpyläralli 11.5.2019

Heikki Koski-Lammin Ikaalisten kylpyläralli päättyi keskeytykseen

Heikin ja Arin seitsemän erikoiskokeen mittainen kilpailu Ikaalisissa alkoi neljänneksi nopeimmalla ajalla. Tuolla erikoiskokeella kaksikko joutui ajamaan kolmen kilometriä edellä ajaneen auton perässä, kun lähtöväli edellä lähteneeseen jäi järjestäjän puolesta liian lyhyeksi. Kakkosesta alkaen alkoikin sitten Heikin näytös. Jokaiselle erikoiskokeella sen jälkeen tuli pienen nuottiluokan pohja-aika ja kärkipaikan Heikki sai haltuunsa viidennen erikoiskokeen jälkeen kärjen ajaessa tasaisia aikoja. Myös yleiskilpailun puolella ajat olivat erittäin vertailukelpoisia.
Kaikki kuitenkin musteni kolme kilometriä ennen yli 21 kilometrisen kilpailun päättävän erikoiskokeen maalia. Citroenin vetoakseli petti ja edessä oli valitettava keskeytys johtopaikalta.

– Harmittaa todella paljon. Kaikki meni niin hyvin siihen asti, olis saanu kestää vielä kolme kilometriä. Ohjaustehostinkin hajosi vielä viimeisellä erikoiskokeella. Lämpö-ongelmia oli myös koko päivän ja yritetään saada ne kuriin Riihimäelle. Positiivisia asioita on, että vauhti alkaa olla kohdallaan ja auto tuntuu erittäin hyvältä. Ja kaikista suurin juttu on se, että nyt voin todeta laatikon pelaavan moitteettomasti, kertoo Heikki päivästään Ikaalisissa..

 

SM Itäralli, Joensuu 3.3.2019

Kauden kolmas rallin SM-sarjan osakilpailu kurvailtiin Joensuussa, jossa Heikki Koski-Lammi ja Ari Koponen näyttivät, että vanhalla ranskalaisrouvallakin ehtii sM3-luokan kärkivauhtiin.

Kaksikon sijoituksensa maalissa oli neljäs koko kauden vaivanneista vaihteisto-ongelmista huolimatta.

Juho Koski-Lammin ja Arto Ala-Kokkilan SM3-luokan ralli ei ollut aivan yhtä onnistunut. Sijoitus 14:s maalissa ei kaksikkoa tyydytä, sillä kolmannella erikoiskokeella aikaa kului liki kolme minuuttia käyntihäiriön kanssa painimiseen. Neljännellä pikataipaleella itäsuomalainen lumihankikin tuli tutuksi.

Heikin päivä alkoi yhdeksänneksi nopeimmalla ajalla, kun auton käyntiongelmat alkoivat. Erikoiskokeella kaksi kaasuläppävika paheni, mutta silti saaliina oli viidenneksi nopein kellotus. Vika saatiin huollossa korjattua ja kilpailun pisin, yli 33 kilometriä, pätkä tuli neljänneksi nopeinta vauhtia, vaikka tukkeutunut ilmanputsari vaikutti auton vetokykyyn.

– Loppupätkät tultiin kohtuu puhtaasti, kertoo vitospaikkaa viiden erikoiskokeen jälkeen pitänyt Heikki Koski-Lammi.

Kilpailun viimeiselle erikoiskokeelle jännitysmomenttia toi ero nelossijaan. Lauri Joona oli ainoastaan 0,8 sekunnin päässä.

– Vikalle päätettiin lähteä rypistämään ja se toi toivotun tuloksen.

Kuudentena pikataipaleena toimi raviratapyöritys, johon Heikki ja Ari ajoivat SM3-luokan pohja-ajan.

– Todella hyvä päivä ongelmiin nähden, taas kerran parempaankin olisi pystynyt. Tehtiin mitä voitiin. Uusi vaihdeloota on välttämätön tässä tilanteessa ja nyt pitää katsoa mitä voimme tehdä.

Kartanlukija Ari Koponenkin harmitteli teknisiä ongelmia, mutta oli hyvillään päivän panoksesta.

– Tosi hyvä ajo Heikiltä. Oli taistelua pitää auto tiellä ja viimeinen pätkä oli kyllä oikea työvoitto, sanelee Koponen.

Juho Koski-Lammi ja Arto Ala-Kokkila lähtivät parantamaan Kouvolan suoritustaan Itäralliin. Päivä alkoikin hyvin viidenneksi nopeimmalla ajalla. Kolmosella kuitenkin kilpailu meni tuloksellisesti pilalle. Eroa kärkeen pitkällä pätkällä tuli melkein kolme minuuttia, kun auto ei jaksanut enää kulkea rallivauhtia ja takaa tuleville täytyi tehdä tietä, ettei heidän kilpailunsa mene pilalle. Päivän neljännellä aikaero kasvoi vielä lisää.

– Auto pomppasi urasta ja imaisi kevyesti hankeen, kertoo Juho Koski-Lammi penkkavierailustaan.

Lopuille erikoiskokeille veljeksistä nuorempi ajeli tasaisia aikoja.

– Eka pätkä tuli ok, kolmos- ja nelospätkän murheiden jälkeen kaksi viimeistä erikoiskoetta tuli varovaisesti, että sai päättää kilpailun ehjään suoritukseen. Kun kaikki pelaa, niin vauhti alkaa olemaan kilpailukykyisellä tasolla, sanoo selvästi pettynyt, mutta positiivisiakin asioita löytävä Juho Koski-Lammi.

 

SM OK Auto ralli, Kouvola 15-16.2.2019

Koski-Lammin veljekset, Juho ja Heikki, starttasivat Kouvolan SM O.K. Auto-ralliin tavoittelemaan kauden avauspisteitä. Harmillisesti luokan tulokset eivät ratkenneet kokonaan ajamalla. Vielä vahvistamattomien tulosten mukaan kilpailun jälkeen kahden kilpakumppanin tulos hylättiin ja veljesten sijoitukset nousivat kahdella pykälällä. Tällä kertaa Juho vei isoveljensä päänahan Arto Ala-Kokkilan kanssa heidän sijoittuessaan täten neljänneksi. Ari Koposen kanssa kilpaileva Heikki taipui pikkuveljelleen 2,3 sekunnin erolla ja maalissa sijoitus oli viides.

Perjantai-illan kahden erikoiskokeen jälkeen Heikki majaili sijalla neljä, 16 sekuntia perässä johtavaa Joonas Lindroosia. Juho oli ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen sijalla 15, mutta nousi kisan ensimmäisellä metsäpikataipaleella sijalle 10.

Flying Finn Academyn valmennuksessa olevan Juho Koski-Lammin ja Arto Ala-Kokkilan kilpailu sujui kohtalaisesti. Perjantai-illalla jarrumurheet haittasivat menoa, mutta vika saatiin korjatuksi lauantaille.

– Perjantai-illan pätkillä jarrut laahasivat ja oli vaikea ajaa niiden kanssa. Lauantai tuli sitten ihan ok, kun vika saatiin korjattua. Ehjä päivä ajollisesti eikä mitään ihmeellisiä tilanteita tullut, nuottia pitää kuitenkin vielä hioa. Tiet olivat yllättävän hyvässä kunnossa, vaikka kilpailun aikana lämpömittari nousi reilusti plussan puolelle, sanoo Juho Koski-Lammi.

Molemmat pojat ajoivat koko lauantain tasaisia aikoja, Juhon kuitenkin ollessa joka pätkällä isoveljeään nopeampi. Heikkiä koko treenikauden vaivanneet vaihteisto-ongelmat jatkuivat.

– Muuten hyvä kilpailu, mutta ei siitä nauttimaan päässyt, kun vaihdelaatikko takkusi koko kilpailun ja piti keskittyä vaihtamiseen. Kolmos ja nelos vaihteet jumittivat ja siirtymälläkin meni koko vaihdeloota jumiin. Viimeisillä pätkillä lämmötkin nousivat ja juuri ja juuri kesti maalin asti. Jos positiivista etsii, niin nuotti toimii ja puhdas ajo ongelmista huolimatta. Toivottavasti saadaan Joensuuhun auto kuntoon, kertoo Heikki Koski-Lammi harmissaan.

Veljesten kausi jatkuu maaliskuun alussa Joensuun Itärallissa, jossa ajettavaa on edessä kuuden erikoiskokeen verran.

 

Revontuliralli, Hankasalmi 2.2.2019

Juho ja Arto lähtivät testaamaan Citroenia ja nuottia talvisiin olosuhteisiin Hankasalmen Revontuliralliin. Kilpailu oli varsin onnistunut myös tuloksen kannalta kun kaksikko voitti lisäluokkien yleiskilpalun lähes kahden ja puolen minuutin erolla. Pohja-aikoja Juho naputti kaikille muille paitsi ensimmäiselle erikoiskokeelle.

– Päivään riitti tapahtumia, muun muassa yksi siiman alle veto kolmos erikoiskokeella. Mutta kilpailusta saatiin sitä, mitä lähdimme hakemaankin. Nuotin teko on hyvällä mallilla ja siinä sivussa tuli vielä lisäluokkien voitto, summasi Juho päiväänsä.

 

IV Shell Piippola ralli 12.1.2019

Piippolan harrasterallissa Heikki ja Ari sijoittuivat kaksivetoisten nuottiluokan kolmanneksi.
Päivä oli todella onnistunut ja pieni Citroen laittoi hyvin kampoihin BMW-kuljettajille. Neljännen erikoiskokeen jälkeen kaksikko majaili sijalla seitsemän, mutta kilpailun viimeinen erikoiskoe nosti heidät podiumille. Heikki oli kilpailun nopein R2-luokan kuljettaja.

– Hieno päivä kaiken kaikkiaan ja auto tuntuu todella hyvältä. Rengas toimi aivan älyttömän hyvin ja pitoa oli joka erikoiskokeella, kommentoi Heikki päiväänsä.

 

Kisajutut 2018:

 

SM Teijotalot ralli, Turku 28-29.9.2018

SM TeijoTalot-ralliin startattiin molempien autojen voimin, kun sekä Heikki että Juho Koski-Lammi osallistuivat SM3-luokkaan. Jännityksellä odotettiin, kumpi on nopeampi.

Perjantai alkoi 1,5 kilometrin yleisöpyörityksellä, johon Heikki kellotti puoli sekuntia nopeamman ajan kuin pikkuveljensä. Toisella erikoiskokeella paikat vaihtuivat Juhon eduksi ja eroa isoveljeen luokassa tuli yksi sekunti. Päivän viimeinen taas meni kokeneemman veljen nimiin ja yleiskilpailussa parivaljakko Heikki Koski-Lammi – Ari Koponen oli sijalla yhdeksän. Ari-Pekka Hautasen kanssa kilpaileva Juho seuraa perässä sijalla kymmenen 0,5 sekunnin päässä veljestään. Eroa kärkeen molemmilla on vajaa 50 sekuntia.

Juholla perjantaina alkaneet tekniikkamurheet jatkuivat lauantaina. Päivän jokaisella siirtymällä Juhon Citroenissa alkoi ilmetä käyntihäiriötä ja auto sammuili kesken ajon. Toisella erikoiskokeella kivi repäisi pakoputkeen reiän. Huoltotauollakaan ei vikaa saatu korjattua, ja vika vain paheni, joten keskeytysilmoitus joudutiin jättämään.

– Ajettiin suunnitelman mukaisesti nuottiin totutellen ja turvallisesti reittiä läpi. Olisi hienoa ollut saada ajaa ralli maaliin, mutta voin todeta nuotin vaikuttavan toimivalta ensi vuotta ajatellen. Autossa on myös varmasti potentiaalia kaudelle 2019, kertoo Juho Koski-Lammi ensimmäisestä SM3-luokan kokemuksestaan.

Jos pikkuveljellä oli ongelmia, niin oli myös isoveljelläkin. Lauantain toisella erikoiskokeella vaihdekepin torni repesi auton lattiasta irti, samalla erikoiskokeella Heikki joutui taiteilemaan yli puolet pätkästä ilman ohjaustehostinta. Tauolla Heikki oli kuitenkin hienosti sijalla seitsemän ja autoa saatiin elvytettyä loppupäivän erikoiskokeille. Valitettavasti vaihdekepin korjausoperaatioon tuhraantui liikaa aikaa, ja kaksikko joutui kärsimään 10 sekunnin aikasakon.

Ennen erikoiskokeen 6 lähtöä Heikki huomasi ratin löystyneen, onneksi kartanlukija oli hyvin varustautunut, joten hänen Leathermanilla ratti saatiin kiristettyä. Vaihdekeppitelineen vika uusiutui, joten lopulta se piti kasata sidontaliinalla. Lopputuloksissa Heikki sijoittuu hienosti kuudenneksi, mikä on kauden paras suoritus.

– Nuotillisesti hyvä ja puhdas ajo ilman suurempia virheitä. Yhteistyö Arin (Koponen) kanssa sujui hyvin. Ongelmista huolimatta onnistunut kisa ja hyvä maku jäi suuhun näiltä teiltä, hyväntuulinen Heikki Koski-Lammi sanoo.

Koski-Lammi Motorsportin kauteen 2018 mahtui hyviä suorituksia ja onnistumisia, myös epäonnistumisia, yksi Suomen mestaruus sekä runsaasti uutta oppia. Yhtä kaikki, veljekset haluavat kiittää kaikkia matkassa mukana olleita, kartanlukijoita, yhteistyökumppaneita, tukijoita, sekä kilpailuiden järjestäjiä!

 

Oili Jalonen Ralli, Laitila 25.8.2018

Kaksikon päivä alkoi toiseksi nopeimmalla ajalla, eroa Opel-pilotti Valtteri Kauhasen pohja-aikaan jäi 1,3 sekuntia. Toisella erikoiskokeella listan ykköspaikan otti Tulla, mutta kilpailun kärkeen siirtyi 18-vuotias Honda-kuljettaja Koski-Lammi. Eroa toista sijaa pitävään Tullaan oli ainoastaan 0,8 sekuntia.

Kilpailun ratkaisu tapahtui kolmannella pikataipaleella, kun lähes 18 kilometriä pitkän pätkän Koski-Lammi ajoi melkein 20 sekuntia nopeammin kuin Tulla. Eroa tauolle lähdettäessä oli 19,7 sekuntia nuoren mestaruuskandidaatin eduksi.

– Aluksi ei tultu ihan puhtaasti ja meillä oli pieniä jarrumurheitä. Kolmosella hyökättiin oikein kunnolla, että saataisiin eroja aikaan ja siinä onnistuttiin, kertoo Honda-kabiinin toinen osapuoli Ala-Kokkila.

Kahdelle viimeisellekin pätkälle syntyi pohja-aika Koski-Lammin nimiin ja luokan voitto irtosi yli 50 sekunnin erolla Jussi Nordbergiin.

 

Autoglym ralli, Sastamala 13-14.7.2018

Autoglym-ralli päättyi tiimimme osalta keskeytykseen. Juhon ja Arton kilpailu lähti hienosti liikkeelle heidän johtaessaan luokkaansa yli kahdella minuutilla kolmen erikoiskokeen jälkeen.
Erikoiskokeella numero neljä kilpailu sai kuitenkin ikävän lopun. Pienen nuottihäiriön seurauksena Honda ajautui ulos tieltä ja sinkoutui korkeuksiin osuen samalla puihin. Kalusto kärsi mittavat vauriot ja aineksia pahempaakin olisi ollut, mutta onneksi kuljettajakaksikko selvisi yön tarkkailulla Tays:ssa.

 

SM-Pohjanmaa ralli, Seinäjoki 15-16.6.2018

SM3-luokan voittokamppailussa Pohjanmaa Rallissa mukana olleet Heikki Koski-Lammi ja Kari Luoma starttasivat päivään Naarajoen toiseksi nopeimmalla kellotuksella. Sama meno jatkui pitkällä Päkin erikoiskokeella, jossa he jäivät tuoreen Tulevaisuuden Tähti -kilpailun voittajan Henri Hokkalan menosta 5,8 sekuntia. Myös päivän kolmas erikoiskoe toi toiseksi nopeimman ajan ainoastaan 0,1 sekuntia kärkeen. Päivän ensimmäisillä erikoiskokeilla etelä-pohjalaispari oli ainoa, joka pysyi Hokkalan vauhdissa.

Sitten tuli erikoiskoe numero kuusi, Viitala. Pätkä alkoi vauhdikkaasti, mutta nopea silmää hämäävä pelto-oikea päätti parin matkan. Citroenin takapää valui leveäksi ja imaisi koko auton ojan puolelle. Vastaan tuli ojanpenkka, jonka iskun voimasta auto lähti heittämään sivuittaisvoltteja ja päätyi toiselle puolelle tietä kyljelleen. Silminnäkijän mukaan autossa ei näkynyt minkäänlaista liikettä. Kaksikko haukkoi henkeään ilmojen tullessa keuhkoista pihalle.

Erikoiskoe jouduttiin keskeyttämään tapahtuman vuoksi. Luomalta oli murtunut solisluu ja muutamia kylkiluita. Koski-Lammille tuli alaraajoihin tikkejä vaativa syvä haava sekä hänen lantiota, kylkiä ja selkää jomotti.

– Pito vaihteli erikoiskokeella, enkä kiinnittänyt siihen tarpeeksi huomiota ja sitten lipesi. Paikat ovat kipeänä, kommentoi Koski-Lammi hurjaa ulosajoaan.

18-vuotias pikkuveli Juho Koski-Lammi kilpaili junioreiden nuottiluokassa kartanlukijansa Arto Ala-Kokkilan kanssa. Heidän rallinsa päättyi jo päivän toiselle erikoiskokeelle vetoakselin mentyä poikki. Naarajoen aika olisi kuitenkin ollut yleisen SM4-luokassa kolmanneksi nopein.

 

Kuljetus Tuuri ralli, Kouvola 9.6.2018

Juho Koski-Lammi ja Arto Ala-Kokkila lähtivät Kouvolan osakilpailuun jaetulta sarjan johtopaikalta Jaakko Tullan kanssa. Tuoreen ajoneuvonasennuksen Suomen mestarin tavoitteena kilpailussa oli ehjä suoritus ja pistepotin kartuttaminen.

Askelmerkit kilpailulle tapahtuivat jo ensimmäisellä erikoiskokeella, jonne Koski-Lammi ajoi 3,5 sekunnin pohjat Tullaan nähden. Seuraavalla pätkällä paikat vaihtuivat, mutta paikka kärjessä pysyi. Lopuille viidelle viimeiselle erikoiskokeellekin pohja-aika kirjattiin Honda-kuljettajan nimiin. Alusta asti kilpailua hallinnut Koski-Lammi kruunattiin maalissa voittajaksi niin luokassa 4 kuin koko junioreiden yleiskilpailussakin yli 40 sekunnin erolla. – Alussa vähä katteltiin ja tunnusteltiin, mutta hyvin alkoi heti ekasta pätkästä asti kulkemaan. Reitti oli hieno ja vaativa, joten tilanteitakin mahtui mukaan jonkun verran, kommentoi Koski-Lammi voittoaan.

Kartanlukija Arto Ala-Kokkila oli myös todella iloinen päivän suorituksesta ja hienoista teistä.

– Alkupätkillä oli melko liukasta ja tiestö oli haasteellista. Kokonaisvaltaisesti oikein hyvä päivä. Hieno fiilis voittaa ja vielä yleiskilpailukin. Mukava nähdä, että vauhti riittää myös kesälläkin, tyytyväinen Ala-Kokkila kertoo.

Pohjanmaa-ralliin RSJM-sarjan piikkipaikkaa pitävä kaksikko lähtee rennolla fiiliksellä. Nuottia on ehditty harjoitella. – Nyt on hyvä tuntuma alla seuraavana viikonloppuna ajettavaan Pohjanmaan SM-ralliin, jossa tavoitteena on harjoitella ja kehittää nuottia ja siitä ajamista, etelä-pohjalaispari kommentoi Pohjanmaa-rallin kotiteitä.

SM O.K. Auto-ralli, Kouvola  19.5.2018

Citroen-kaksikko Heikki Koski-Lammi ja Kari Luoma toivat kotiin tuomisinaan Kouvolan SM-osakilpailusta yhdeksännen sijan. Samalla tiedossa on kauden avauspisteet ja ensimmäinen maalin päästy kilpailu. Erikoiskoeajatkin kohenivat nousujohteisesti. Autossa ilmeni käyntihäiriötä siirtymäosuudella, mutta vika saatiin huollossa korjattua. Myös alustaa säädettiin huollossa ja takapään pito saatiin täten paremmaksi.

– Onnistunut ralli meiltä ja tyydyttävä tulos. Autoa on säädetty koko ajan paremmaksi ja citikka alkaa tuntua omalta. Nousujohteista ajoa ja loppua kohden alkoi onnistumaan, kertoo tyytyväinen Koski-Lammi Kouvolan vauhdikkaista sorateistä.

Seuraavaan SM-osakilpailuun Seinäjoen Pohjanmaa ralliin Etelä-Pohjanmaan duo lähtee luottavaisin mielin. Alkukaudesta kovia kokenut itseluottamus alkaa palata sille tasolle, mille kuuluukin.

– Päivä oli juuri sellainen kuin pitikin. Aluksi varovaisemmin mörköä pois seljästä ja auton reagointia tunnustellen. Nuotti oli hyvän tuntuinen, emmekä nähneet juuri minkäänlaista korjattavaa. Voisi melkein sanoa, että malttamattomana odotan Pohjanmaa rallia, niin ikään varsin tyytyväinen Kari Luoma summaa.

 

Ikaalisten Kylpyläralli 5.5.2018

Tiimimme kesäkauden avaus Ikaalisten Kylpylärallissa sujui hienosti. Juho ja Arto sijoittuivat isossa nuottiluokassa toiseksi! Heille kirjattin myös yksi pohja-aika ja muut erikoisajatkin olivat top3:sessa. Kisa oli Juhon ensimmäinen nuotista ajettava kilpailu.
– Nuotti pelasi hyvin ja pystyin luottamaan siihen. Ensimmäisellä erikoiskokeella jouduimme ajamaan edellä ajavan perässä ja siinä kului hieman aikaa, muuten päivä sujui ongelmitta, kertoo Juho Koski-Lammi elämänsä ensimmäisen nuottirallin tuntemuksistaan.

Heikin ja Karin kilpailu alkoi myös hyvin, neljän erikoiskokeen jälkeen he olivat pienemmässä nuottiluokassa kolmantena. Ennen viidettä erikoiskoetta autossa alkoi ilmetä kuitenkin käyntihäiriötä ja sen he joutuivat jättämään ajamatta. Huollossa auto saatiin kuntoon ja kaksi viimeistäkin erikoiskoetta pystyttiin ajamaan. Kokonaisuutena ralli onnistui Heikilläkin kuitenkin erinomaisesti ja nyt on ensimmäinen ehjä ralli takana.

– Todella hyvä testikilpailu ja sai viat selville sekä mitä parantaa. Pito-ongelmia meillä oli koko päivän ja niihin koitetaan puuttua seuraavaksi. Paljon kilsoja tuli lisää ja käyntihäiriöitä lukuunottamatta hyvä päivä, kommentoi Heikki Koski-Lammi ralliansa.

 

Ouneva Group SM-Itäralli, Joensuu 3.3.2018

Heikki Koski-Lammin murheellinen alkukausi sai jatkoa Joensuussa ajetussa Itärallissa. Heti ensimmäisellä erikoiskokeella citroenin renkaat osoittivat kohti taivasta ja kilpailu jäi kesken auton saamien vaurioiden vuoksi. Pistetilin avaaminen jäi siis haaveksi talvikauden osakilpailuissa.

Kilometrit uudella autolla ovat jääneet vähäisiksi. Kesäkautta varten auto laitetaan kuntoon ja huolletaan. Testikilometrejä pyritään ajamaan mahdollisimman paljon, että auto tulisi entistä paremmin tutuksi.

– Auton käyntihäiriö sekoitti ajorytmiä ja kyseinen paikka jäi noteeraamatta sekä jarrutus jäi liika myöhälle. Nyt oli se pakko onnistumisen paikka ja ei onnistunut. Yliyrittämiseksi ajo meni heti pätkän alusta alkaen, harmittelee Heikki Koski-Lammi ulosajoaan.

Heikki Koski-Lammin ja Kari Luoman katseet ovat jo kesäkaudessa.

– Paletti ei näin nopeasti Mikkelin jälkeen pysynyt kasassa. Sorruimme pakonomaiseen puskemiseen näinkin vaativilla teillä ja tulos on tässä. Pettymys on suuri ja kesäkautta varten tulemme Heikin kanssa käymään asioita paremmin läpi. Seuraavaa kisaa varten pyrimme valmistautumaan niin hyvin kuin mahdollista, kertoo Kari Luoma kesäkauden suunnitelmista.

 

54.Pohjola ralli, Oulu 24.2.2018

Juho Koski-Lammi ja Arto Ala-Kokkila ajoivat ensimmäiseen luokkavoittoonsa lauantaina ajetussa RSJM-sarjan toisessa osakilpailussa Oulussa. Edellisen osakilpailun osat vaihtuivat, kun Jaakko Tulla jäi nyt Oulussa toiseksi 17,8 sekunnin erolla. Yleiskilpailussa sijoitus oli toinen, sillä Ari-Pekka Koivisto nelivetoisella Subarullaan nousi viimeisellä erikoiskokeella voittoon.

Päivän nopeimpana kaksivetoparina kaksikko ajoi luokkapohjat viidestä erikoiskokeesta neljälle. Erikoiskokeen kolme kellotus oli myös kilpailun nopein aika.

– Päivä sujui ongelmitta ja ylimääräisiä tilanteitakaan meillä ei ollut. Arton (Ala-Kokkila) kanssa yhteistyö on alkanut sujumaan hienosti, sanoo Juho Koski-Lammi voitokkaasta päivästään.

Kartanlukija Arto Ala-Kokkila antoi kehut kuljettajalle.

– Hieno päivä kaiken kaikkiaan ja ralli meni kyllä nappiin. Toki kahdella viimeisellä erikoiskokeella lumipöly haittasi hieman näkyvyyttä. Pientä riskiäkin koitimme jo ottaa, mutta tietenkin järjen kanssa. Juho osaa kyllä ajaa todella fiksua ajoa. Näistä asetelmista on hyvä lähteä valmistautumaan kesäkauteen, pohtii Arto Ala-Kokkila kilpailupäivää pohjoisessa.

Talvikauden jälkeen Juho Koski-Lammi on RSJM-sarjan jaetulla johtopaikalla tasapistein Jaakko Tullan kanssa.

 

SM Vaakuna-ralli, Mikkeli 16-17.2.2018

Heikki Koski-Lammin ja Kari Luoman Vaakuna-Ralli alkoi perjantain yleisöerikoiskokeella kahdeksanneksi nopeimmalla ajalla 3,5 sekuntia kärjestä. Asetelmat olivat hyvät lauantain erikoiskokeita ajatellen.

Kilpailun toisella erikoiskokeella lauantai aamupäivällä he ajoivat niin ikään kahdeksanneksi nopeimman ajan kovatasoisessa SM3-luokassa, joka oli myös kaksikon luokkasijoitus kahden erikoiskokeen jälkeen. Kolmannen erikoiskokeen loppupäässä Citroen kaatui hypyn alastulossa ja hanki kutsui. Auto saatiin kaivettua ylös ja Koski-Lammi ja Luoma suoriutuivat erikoiskokeen maaliin, mutta huollossa edessä oli keskeytys, kun auton vauriot osoittautuivat liian suuriksi.

– Perjantai-illan raviratapyörityksessä saatiin mukava aloitus, toki lähdössä hieman meni aikaa, kun auto jäi sutimaan paikoilleen. Sama tilanne toki oli kaikilla sisäpuolelta lähtevillä. Lauantain ensimmäinen erikoiskoe tuli myös ihan ok. Kolmas erikoiskoe alkoi hyvin ja sain hyvän ajorytmin päälle. Pätkän loppupuolella sitten hypyn alastulo sumputti ja auto hyppäsi liian pitkälle. Hangesta auto haukkasi sen verran, että pyörimme ympäri, kertaa Koski-Lammi viikonlopun tapahtumia.

Koski-Lammi satutti kaadossa hieman kättään, mutta murtumia ei onneksi löytynyt. Kari Luoma löysi päivästä myös positiivisia asioita.

– Kolmonen lähti tulemaan kyllä tosi mukavasti, ja pito siellä oli loistava. Meillä oli tuohon paikkaan kyllä juuri oikea nuotti, mutta nyppy vain heitti liian pitkäksi ja pussitti alastulossa. Heikki teki kyllä kaikki mitä tehtävissä oli. Väliaikoja kun jälkikäteen katsoimme, niin huomasimme, että vauhti oli kyllä kohdallansa, kommentoi Luoma päivän päättänyttä kolmoserikoiskoetta.

Peltityöt aloitettiin heti, kun auto palasi Mikkelistä Jalasjärvelle talliin. Koski-Lammin ja Luoman tarkoituksena on, että heidät tullaan näkemään kahden viikon päästä ajettavassa Itärallissa Joensuussa.

 

XVIII Kangasniemi ralli 3.2.2018

Joulukuussa 18 vuotta täyttänyt ja elämänsä ensimmäistä juniorisarjojen osakilpailua ajanut Juho Koski-Lammi ja kartanlukija Arto Ala-Kokkila sijoittuivat eilen luokkansa, kuten myös yleiskilpailun toiseksi Kangasniemi Rallissa.

Kangasniemellä saatiin nauttia mahtavasta rallikelistä, ja Koski-Lammin veljessarjan nuorimmaisen Honda Civic Type R parkui ja toimi hienosti. Kuudesta erikoiskokeesta kahdelle he kirjasivat itselleen koko kilpailun nopeimmat ajat, ja kolmelle erikoiskokeelle luokan pohja-ajat. Marginaaliksi luokan ja yleiskilpailun voittaneeseen Jaakko Tullaan jäi vain 1,3 sekuntia.

– Kisa meni hyvin ja sain pidettyä mukavan ajorytmin päällä koko päivän. Reitti oli todella hienossa kunnossa, eikä matkan varrella tullut sen suurempia tilanteita tai virheitä. Positiivisesti olen yllättynyt, että vauhti oli alusta alkaen näinkin hyvää, kertoo roiman pistepotin saalistanut Juho Koski-Lammi.

Myös kartanlukija Arto Ala-Kokkila oli tyytyväinen päivän suoritukseen. Toki voittokaan ei ollut kaukana.

– Harmittaahan se, kun eroa Tullaan jäi ainoastaan 1,3 sekuntia, mutta kokonaisuutena päivä meni hyvin kohtalaisen puhtaalla ajolla. Ajoimme koko päivän järkevää ajoa, emmekä lähteneet ottamaan mitään turhia riskejä, summailee kartanlukija Arto Ala-Kokkila.

 

Arctic Lapland Rally 25-27.1.2018

Heikki Koski-Lammin ja Kari Luoman SM3 -luokan debyytti Tunturirallissa loppui Mäntyvaaran yötauolle. Citroenin ongelmat alkoivat heti lähtölavalla, kun kytkin lakkasi toimimasta. Ensimmäiset erikoiskokeet ennen huoltoa kilpailijapari joutui ajamaan käytännössä ilman kytkintä. Kilpailun neljännellä erikoiskokeella Siikakämässä renkaat loppuivat aivan täysin ja siellä heille tuli kaksi lievää ulosajoa. Toisessa ulkoilussa kuluikin reilusti aikaa. Päivän viimeinen Mäntyvaaran erikoiskoe ajettiinkin sitten nastattomilla renkailla.

– Vielä ei oikein kerennyt nähdä mihin vauhti riittää kilpailun jäädessä näin lyhyeksi. Siikakämässä jäimme ensiksi pöperölle jumiin pariksi minuutiksi kun yksinkertaisesti ei nastan nastaa enää ollut renkaissa jäljellä. Kun siitä oli päästy niin ajoimme seuraavan risteyksen suoraksi, mitään ei ollut tehtävissä kun pyörissä ei ollut minkäänlaista pitoa, kertoo Heikki Koski-Lammi Siikakämän tapahtumistaan.

Lopullisesti kilpailu jäi kesken, kun kaksikko oli lähdössä kohti parc fermeetä starttimoottorin hajottua. Startin vaihtamiseen kului liikaa aikaa, eivätkä he ehtineet aikatarkastusasemalle ajoissa. Tämän vuoksi heidät jouduttiin sulkemaan kilpailusta

– Olisi ollut hienoa vielä ajaa lauantaipäiväkin ja saada lisää kilpailukokemusta Citroenin kanssa, harmittelee Heikki Koski-Lammi keskeytystään.

 

V Shell Piippola ralli 6.1.2018

Juhon ja Arton ensimmäinen yhteinen kilpailu V Shell Piippola rallissa toi hienon luokan kuudennen sijan. Valmistautuminen helmikuun alussa alkavaan RSJM-sarjaan on hyvässä vauhdissa.

– Ensimmäisen erikoiskokeen ajoimme tunnustellen läpi. Toinen erikoiskoe tuli jo paremmin, mutta noin neljä kilometriä ennen maalia saimme edellä ajaneen kiinni emmekä päässeet ohi. Kolmosen alku tuli ihan hyvin, mutta noin kolmen kilometrin jälkeen tuli vastaan kuuden auton suma ja jäimme yli kaksi minuuttia pohjista. Nelosella oli hieman näkyvyysongelmia, mutta muuten tuli hyvin ja päivän viimeiselle ajoimme pohja-ajan, kommentoi Juho päiväänsä.

 

Kisajutut 2017:

Real Park – Lake City Rally, Tampere 29-30.9.2017

Heikki Koski-Lammin ja Kari Luoman kausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo, tekniikkamurheita on ilmaantunut lähes jokaisessa kilpailussa. SM4-luokan SM-sarjasta vain yksi osakilpailu on päättynyt maalilipulle, tuolloin Nilsiässä toisen sijan arvoisesti.

Tampereen SM Real Park – Lake City Rally osakilpailuun parivaljakko lähti ajamaan ehjää kilpailua ja maali tavoitteenaan. Pirkanmaalta kotiin tuomiseksi tulikin hieno neljäs sija, mutta matkalle nousujohteiseen kilpailuun mahtui kaikenlaista.

– Perjantai-illan toisella erikoiskokeella ajoin yhden risteyksen pitkäksi ja siinä jäimme ojaan jumiin, aikaa tuhraantui noin puoli minuuttia. Kolmannella erikoiskokeella järjestäjän johdosta tulleen pienoisen episodin seurauksena me ja muutama kilpakumppanimme saimme edellisten pätkien perusteella laskennalliset ajat, joten toisen erikoiskokeen virhe kävi kalliiksi, tuumi Koski-Lammi perjantai-iltaansa.

Lauantaina ajorytmi alkoi löytyä ja erikoiskoekellotukset olivatkin aivan luokan kärkipäätä. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella auto toimi lähes moitteettomasti, pieniä jarrumurheita lukuun ottamatta.

– Lauantaiaamun kaksi ensimmäistä erikoiskoetta meni liukastellessa, mutta iltapäivä tulikin sitten hyvin, kertoo vielä viimeiselle Savon erikoiskokeelle pohja-ajan tehnyt Koski-Lammi.

Koski-Lammi Motorsport haluaa kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan ja matkassa mukana olleita kaudesta 2017. Kaudesta 2018 tulemme tiedottamaan lähiaikoina.

 

Riihivuori-ralli, Muurame 23.9.2017

Riihivuori-ralli päättyi Juhon ja Karin osalta ek2 ulosajoon. Miehistö on kunnossa ja kalustovauriotkin jäivät vähäisiksi. Ek1 tuli nuorten pohja-aika.

 

JSH-Kuljetus rallisprint, Hämeenkyrö, 17.9.2017

Hämeenkyrössä kilpailtiin Heikin sekä Juhon voimin. JSH-Kuljetus rallisprintissä Heikki ajoi mahtavasti oman luokkansa voittoon. Eroa toiseksi tulleeseen jäi vain 0,09 sekuntia, mutta se riittää.
Juho sijoittui nuorten luokassa toiseksi, jääden 0,25 sekuntia voittajasta.

 

Koillis-Savo ralli, Kaavi (RSJM) 19.8.2017

Kaaville Juholle lähti tällä kertaa kartturiksi Kari. Tuloksena kisasta tiukan väännön jälkeen nuorten 2. sija. Tulokset ovat vielä epäviralliset, sillä joitakin nuorten luokan autoja otettiin jälkikatsastukseen.

 

Vetomies ralli, Jyväskylä 28-29.7.2017

Heikki Koski-Lammi ja Kari Luoma lähtivät Jyväskylässä ajettuun Vetomies-kilpailuun tavoitteenaan kympin joukkoon ajaminen. Tuo tavoite oli selkeästi jo heidän hyppysissään, mutta jäi kuitenkin saavuttamatta päivän viimeisellä Päijälän toisella erikoiskokeella vetonivelen hajottua hypyn alastulossa.

Kilpailu alkoi perjantai-illalla ajetulla Harjun erikoiskokeella ja yötauolle kaksikko saapui sijalla 14, 6,2 sekuntia pohjia ajanutta Esa Ruotsalaista perässä. Lauantaina alkoi hienosti Pihlajakoski 1:n viidenneksi nopeimmalla kellotuksella ja parivaljakko nousi yleiskilpailussa kuudennelle sijalle.

Seuraava erikoiskoe, Päijälä 1, nosti Koski-Lammin ja Luoma osakkeita entisestään, kun heille kirjattiin kolmanneksi nopein aika. Ouninpohjassa osuma hidastepaaliin vei kuitenkin aikaa ja siellä tuli takkiin 20 sekuntia. Pihlajakoski 2:lla aika riitti viidenneksi ja yleiskilpailussa he olivat kuudennella sijalla. Kaikki kuitenkin musteni viimeisellä Päijälä 2 -erikoiskokeella.

– Kaiken kaikkiaan kilpailu sujui yli odotusten. Kaksi ensimmäistä erikoiskoetta meni ihan ok, Ouninpohjassa osuma paaliin ja siinä meni sekunteja hukkaan. Auto pelasi hienosti koko kilpailun. Viimeiselle pätkälle lähdimme tosissamme ajamaan kiinni kolmatta sijaa, johon oli matkaa yhdeksän sekuntia, mutta puolivälin paikkeilla heittävän oikean alastulossa vetoakseli katkesi ja se oli sitten siinä. Muuten kilpailu sujui mahtavasti ja omaan vauhtiini olen enemmän kuin tyytyväinen, kokoaa Koski-Lammi kilpailun tuntemuksiaan.

 

Autoglym ralli, Sastamala 15.7.2017

Autoglym-ralliin Juho ja Eero starttasivat testimielessä. Ensimmäinen pätkä meni täysin tunnusteluksi, toinen pätkä tuntui sujuvan paremmin, mutta noin 3km kohdilla soralta asfaltille vaihtavassa ristetyksessä asfaltin reuna oli niin terävä, että rengas lähti pois vanteelta ja aikaa hukkui reilusti. Kisa oli siis hyviä sijoituksia ajatellen ohitse.

 

SM OK-Auto ralli, Kouvola 10.6.2017

Heikin ja Karin tekniikkamurheet eivät ota loppuakseen kun jälleen kilpailu päättyi heti toisella erikoiskokeella maalin jälkeen kytkinrikkoon. Jo ensimmäisen erikoiskokeen puolivälissä kytkin alkoi luistamaan ja syy vikaan todennäköisesti on, että moottorista on alkanut vuotaa öljyä kytkimen puolelle.
Nyt katseet suunnataan kohti Neste -rallin yhteydessä ajettavaan Vetomies-kisaan.

 

Kaasujalka ralli, Aura (RSJM) 27.5.2017

Kaasujalka-rallissa Juho ja Eero sijoittuivat viidenneksi tiukan taistelun jälkeen. Päivään mahtui tilanteita ja yksi risteyksen pitkäksi ajo, jossa aikaa meni noin 10 sekuntia. Juho jatkaa edelleen neljäntenä nuorten cupin pisteissä.

 

Riihimäki SM-ralli 20.5.2017

Ennen Riihimäen kilpailua Heikki ja Kari ajoivat hyvät testit ja auto toimi siellä hyvin. Kisassa ek:lla 1 loppupäässä hävisi kakkosvaihde laatikosta ja samalla moottorin paras terä hiipui. Pojat yrittivät selvitä huoltoon, joka olisi ollut ek:n 3 jälkeen, mutta kisa jäi kesken ek:lle 2, kun laatikosta tuli tavaraa ulos ja öljyt menivät kytkimelle joka rupesi luistamaan niin pahasti, että jatkaminen oli mahdotonta.

 

Tahko SM-ralli, Nilsiä 11.3.2017

Tahkolle Heikki ja Kari lähtivät tavoitteenaan saada vihdoin ehjä kisa. Kisa onnistui hienosti, kotiintuomisina tuli SM4 luokan toinen sija ja yksi pohja-aika. Pohja-aika oli Heikin ensmmäinen SM-tasolla.

 

Kuhmoisten Sora-ralli 11.3.2017

Kuhmoisissa Juho ja Eero ajoivat ehjän kisan ja tuloksena nuorten kolmas sija.

 

SM-Vaakuna ralli, Mikkeli 17-18.2.2017

Mikkelin Vaakuna-rallissa Heikki ja Kari olivat perjantain jälkeen hienosti neljännellä sijalla SM4-luokassa. Lauantai alkoi hyvin, päivän ensimmäisellä pätkällä he ajoivat neljänneksi nopeimman ajan. Lauantain toisella erikoiskokeella vauhti riitti jo kolmanneksi nopeimpaan aikaan, mutta pätkän loppupuolella ylipitkän hypyn johdosta öljypohja hajosi ja hienosti alkanut kisa jäi pätkän maalin jälkeen kesken.

 

Kemi ralli (RSJM) 11.2.2017

Kemissä tälläkertaa Juhon kartturiksi lähti Eero, kun Heikillä oli työkiireitä. Tuloksena kisasta nuorten luokan neljäs sija. Vielä vitospätkän jälkeen pojat olivat kolmantena, mutta pienen yliyrittämisen seurauksena loppupätkillä sijoitus putosi.

 

Revontuli-ralli, Hankasalmi (RSJM) 28.1.2017

Revontuli-rallissa Juho ja Heikki ajoivat nuorten luokan neljänneksi. Kisa muuttui läpiajeluksi, kun kolmos ek:lla vaihteistosta katosi 3:s vaihde. Alkupätkillä ajetut ajat riittivät kuitenkin hienoon neljänteen sijaan ja hyvään pistepottiin.

 

IV Shell Piippola ralli 7.1.2017

Piippolaan Juho lähti Heikin kanssa Renaultilla ajamaan testimielessä, tavoitteena vain päästä ehjänä maaliin. Tämä onnistui hienosti, kisasta tuloksena yksi pohja-aika ja nuorten luokan toinen sija 2,5 sekuntia voitosta jääneenä. Tästä on hyvä jatkaa 28.1 ajettavaan nuorten cupin ensimmäiseen osakilpailuun, joka ajetaan Hankasalmella.

 

Kisajutut 2016:

1. JaMoKe Jm, Jalasjärvi 15.10.2016

Jamoken jokkiskisassa Juho ja Heikki ajoivat Antin Saab 9000. Molempien kisat päättyivät välieriin.

 

LapUA ralli (RSJM) 8.10.2016

Lapua ralli oli kauden viimeinen RSJM-sarjan osakilpailu, jossa Juho ja Heikki ajoivat Renaultilla. Kisan onnistuessa nappiin ja muiden kilpakumppaneiden epäonnella olisi ollut vielä mahdollisuus sarjan pronssitilaan. Kisa alkoi ek1:sen 5. nopeimmalla ajalla, eron ollessa kärkeen vain 4,5 sekuntia. Ek 2 tuli hyvin, kunnes viimeisessä mutkassa oli hivenen liikaa vauhtia ja auto suistui ojaan kärsien sen verran  isot vauriot, että kisa jouduttiin jättämään kesken.

 

Laihian OP SM-Rallisprint 25.9.2016

Laihialla kurvaillussa SM rallisprintissä Juho ajoi nuorten V1600-luokan 2. ja nuorten yleiskilpailun 4. sijalle.

 

Pirelli ralli, Tampere (SM)23.9-24.9.2016

Tämä vuosi ei ole ollut suotuisa tiimillemme, varsinkaan Heikille. Pirelli rallin heti toisella erikoiskokeella perjantai-illalla Heikin ja Karin matkanteko pysähtyi kahdeksaksi ja puoleksi minuutiksi bensaletkun irtoamisen vuoksi.

Mahdollisuuksia menestyä ei enään ollut, mutta lauantai aamun ensimmäiselle pätkälle Heikki kellottaa neljänneksi nopeimman ajan.

Kilpailun neljäs erikoiskoe jääkin sitten Heikin ja Karin tämän kauden viimeiseksi. Nuotituksessa huomaamatta jäänyt ruohikon alla ollut maakivi yllättää parivaljakon ja Honda lentää volttien kera pälkäneläiseen metsään. Kari satuttaa itseään selkään ja erikoiskoe pistetään poikki. Häntä odottaa nyt hieman pidempi sairasloma. Ainekset huomattavasti pahempaan olivat olemassa, mutta onneksi nyt selvittiin pääosin peltivauriolla.

 

Jukojärvi harrastesprint, Keuruu 28.8.2016

Jukojärven harrastesprintissä Juho ajoi luokassaan kolmanneksi täsmälleen samalla ajalla kuin toiseksi sijoittunut. Jarrujen kanssa tehtiin pientä kokeilua, joka ei oikein toiminut.

 

Tengtools ralli, Kitee (RSJM) 13.8.2016

Tengtools -rallissa Juho ajoi Heikin ollessa kartturina nuorten toiseksi. Kisassa pojat saivat ajettua pari pohja-aikaakin. Kilpailussa auto toimi ongelmitta, ja ajokin alkoi sujumaan loppua kohti.

 

Karvia-Päivä JM, Karvia 6.8.2016

Karvian jokkis-kisoissa Juho ajoi Saab 9000:lla. Alkuerässä sekä välierässä Juho sijoittui toiseksi, ja A-finaalista tuloksena oli 3. tila.

 

Autoglym-ralli, Kangasala 16.7.2016

Moottoririkko pilasi hyvän kilpailun
Jalasjärveläinen Heikki Koski-Lammi kartanlukijanaan Kari Luoma olivat mukana viime lauantaina Kangasalan maisemissa ajetussa kansallisessa Auto Glym-rallissa. Kilpailu ajettiin nuotista ja oli todella hyvä kilpailu mitata omaa vauhtia. Samassa luokassa Heikin ja Karin kanssa ajoivat SM-sarjasta tutut Jesse Turunen sekä Marko Mänty. Myös ammattilaisuraa rakentava norjalainen Ole Christian Veiby oli mukana. Vertailupohjaa siis riitti.
Auto Glym-ralli ajettiin tosi vauhdikkailla ja hyvä pintaisilla teillä. Neljä erikoiskoetta kaasuteltiin kahteen kertaan. Koski-Lammi Motorsportin Honda Civicissä oli päivän aikana hiukan tekniikka murheita, mutta ajamaan päästiin lähes täysipainoisesti.
-Meillä oli jarrujen kanssa ongelmia, mutta huollossa saimme ne aina kuntoon. Pienen osuman ansiosta myös jäähdytin meni rikki. Käytössä oli uusia DMACK-renkaita. Niiden pito oli järkyttävän hyvä, Heikki kertoo.
Kaksikon erikoiskoeajat omassa luokassa menivät viiden paikkeille. Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella he olivat kolmas. Aikaero luokan kärkeen oli heidän mielestään kohtuullinen. Ennen keskeytystä viimeisellä erikoiskokeella he olivat neljänsiä. Ero luokan kärkeen oli 37,7 sekuntia. Veiby oli kolmantena 34,2 sekunnin päässä.
-Ollaan omaan vauhtiin tosi tyytyväisiä. Teimme toiseen kertaan ajetuille erikoiskokeille nuotteihin pikku muutoksia. Toki tällä kokemuksella nuotissa on vielä fiilaamista, Koski-Lammi ynnää.
Kilpailu jäi kesken heidän osalta viimeisellä erikoiskokeella.
-Moottori alkoi käymään kolmella pytyllä ja meni heti pian rikki. Yhdestä sylinteristä meni mäntä, Koski-Lammi harmitteli.
-Vaikka näin kävi, oli tämä tosi hyvä reissu meille, Koski-Lammi toteaa lopuksi.
Teksti: Vesa Rauhala

 

Enset Oy SM-ralli, Huittinen 11.6.2016

Rallin SM-sarjan neljänteen ja ensimmäiseen kesäosakilpailuun Heikki ja Kari lähtivät Hondalla. Kilpailu alkoi kohtalaisesti luokan kahdeksannella ajalla, 20.7 sekuntia pohjista. Toisella erikoiskokeella meno maittoi hyvältä noin puoleenväliin asti, jossa vetoakselin sisänivel hajosi ja edessä oli keskeytys.

 

IKH SM-sprint, Kauhajoki 22.5.2016

Juho sijoittui Kauhajoella luokkansa neljänneksi. Ero kolmostilaan oli vain 0,31 sekuntia, joten kilpailu on tiukkaa.

 

Teijo Talot-ralli, Salo (RSJM) 14.5.2016

TeijoTalot-rallissa Juho ja Pekka sijoittuivat nousujohteisessa kisassaan kuudenneksi. Kilpailussa ajettiin seitsemän erikoiskoetta. Neljällä viimeisellä erikoiskokeella Juhon nimi löytyy viiden nopeimman joukosta ja tämä lupaa hyvää loppukautta ajatellen.

 

Asfalttikunkku JM 29.4-1.5.2016, Veteli

Asfalttikunkussa Juho ajoi Saab 9000:lla. Alkuerissä hän sijoittui neljänneksi, mikä johti keräilyeriin. Keräilyeristä tuli lähtövoitto, samoin välieristä, mutta semifinaalissa taso oli jo niin kova, että tie nousi pystyyn.

 

BEN-DIX SM-rallisprint, Tammisaari 24.4.2016

Tammisaaressa Juho sijoittui luokassaan kuudenneksi. Eroa toiseen sijaan tuli kuitenkin vain n. 1,6 sekuntia, joten luokka on tiukka. Kilpailussa ensimmäisellä kierroksella tuli muutamia luisuja, mutta toinen kierros meni puhtaasti läpi.

 

Kemora Asfalttisprint, Veteli 16.4.2016

Kemoran sprintissä Juho sijoittui oman luokan 5. Auton alustassa on vielä kehitettävää seuraavia kilpailuja varten.

 

Jouko Sjöblom Oy ralli, Jurva 19.3.2016

Jouko Sjöblom rallissa Juho ja Kari sijoittuivat Renaultilla 5. sijalle jääden vain 3,3 sekuntia nelospaikasta. Tähän on hyvä päättää talvikausi osaltamme. Heikki Knuuttila ja Eero sijoittuvat B-junioreissa kahdeksanneksi. Sijoitus olisi ollut viides, mutta minuutin aikasakko pudotti heidät kahdeksanneksi.

 

Tahko SM-ralli, Nilsiä 12.3-13.3.2016

Kisa alkoi n.15 km metsä ek:lla ja perään 3 km jäärata ek Heikin ja Karin hakiessa tuntumaa autoon kilpailutilanteessa. Ek:lla 1 tuli lunta reilusti, joka häiritsi hiukan ajoa, mutta läpi selvittiin. Jääradalla ajettu ek 2 toi jo sijoituksen 7, tästä oli hyvä jatkaa lauantaipäivän viidelle erikoiskokeelle. Lauantai alkoi auton säätämisellä, ajettavuuden parantamiseksi. Ek 3 ja 4 meni vielä tunnustellessa, mutta siitä eteenpäin alkoi pikkuhiljaa löytymään luottoa autoon ja ajamiseen. Ek 5 jälkeen tauolla säädettiin aurausta etupäästä tavoitteena saada autoa rauhoittumaan. Ek:t 6 ja 7 menivätkin jo hyvin, sillä ek 7:lle tuli jo luokan kolmanneksi nopein aika ja ero kärkeen väheni merkittävästi. Mainittava myös että autossa ei ollut ainuttakaan vikaa koko viikonlopun aikana. Lopullinen sijoitus tiimin ensimmäisessä yleisen luokan SM-osakilpailussa oli kuudes josta tuli 9. SM-pistettä. KOSKI-LAMMI MOTORSPORT KIITTÄÄ JA KUMARTAA KAIKKIA MUKANA OLLEITA, MUKANA ELÄNEITÄ SEKÄ YHTEISTYÖKUMPPANEITA. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesän kisoja.

 

Pohjanmaa ralli, Seinäjoki 20.2.2016

Pohjanmaa ralliin lähtivät Heikki ja Kari Hondalla, pätkä pätkältä ajo ja nuotti parani sekä pätkäajat alkoivat olemaan hyvällä tasolla, kunnes eklla 6 nopeassa kurvissa auto hyppäsi ennalta-arvaamattomasti ja lähti pyörimään, kori meni vaihtokuntoon. Ensi viikonlopun Mikkelin SM-ralli jää siis tämän vuoksi väliin.

 

Neste Revonlahti ralli, Liminka (RSJM) 20.2.2016

Liminkaan Juho ja Pekka lähtivät tavoitteenaan maaliin pääsy. Tavoitteessa onnistuttiin vaiherikkaan kisan jälkeen, tuloksena 10. sija nuorten luokassa. Eklla 1 auto ei pelannut kunnolla, eklla 2 tuli pieni suistuminen jossa aikaa hukkui n. 2min, eklla 3 auto ei vastannut kaasuun ja piti sammuttaa ja käynnistää uudelleen, että alkoi toimimaan. Ek 4 auto pelasi, mutta edellä lähtenyt kuljettaja oli ajanut ojaan ja hänet nostettiin eteen, joka häiritsi vähän ajamista, eklla 5 ja 6 lämmöt olivat tapissa, joten aikatappiota syntyi. Lopputulemana eteen tuli moottoriremontti sen lämmettyä pahoin.

 

Ala-Talkkari SM-sprint, Lapua 7.2.2016

Renaultin kanssa oli vietetty tiivis kolme viikkoa Heinolan kaadon jäljiltä, ja auto saatiin Lapualle kuntoon. Ensimmäisellä kierroksella Juho ajoi luokassaan toiseksi nopeimman ajan hieman varovaisella ajolla. Toisella kierroksella auto pomppasi vähän urasta pois ja meni ojaan, mitään ei hajonnut, mutta lunta oli sen verran, että kierros jäi kesken. Kilpakumppanit parantelivat aikojaan ja näin tuli putoaminen luokan neljännelle sijalle.

 

Jari-Pekka ralli, Heinola (RSJM) 16.1.2016

Heinolassa oli kauden ensimmäinen RSJM-osakilpailu, jossa Juho ja Pekka ajoivat Cliolla. Ensimmäinen pätkä meni hyvin, he jäivät vain 1,1 sekuntia pohjista ajaen luokan toiseksi nopeimman ajan. EK2 alkoi myös hyvin, mutta hieman ennen puoltaväliä ollut putoava vasen pääsi yllättämään ja Renault meni 1,5 kierrosta katonkautta ympäri. Auto vaurioitui sen verran, että kisa jäi kesken ja kuljettajapari joutui käymään sairaalassa tarkistuksessa katon painuttua jonkin verran kasaan. Kaadosta selvittiin onneksi vain peltitöillä ja paikkojen jomotuksella.

 

Kisajutut 2015:

Seloy SM-Rallisprint, Huittinen 11.10.2015

Juho lähti kisaan pisteen päässä Nuorten Cupin kärjestä. Renault saatiin onneksi kuntoon Rantarallin ulosajon jäljiltä, joten kaikki oli vielä auki. Kisa onnistui hienosti, josta tuloksena luokkavoitto ja nuorten yleiskilpailun toinen sija, jotka riittivät tuomaan Rallisprintin SM-sarjan Nuorten Cupin mestaruuden!

 

XXIX Rantaralli (RSJM) 10.10.2015

Juho ja Pekka lähtivät kauden viimeiseen RSJM-sarjan osakilpailuun Renaultilla. Kisa jäi lyhyeksi, sillä reilun kilometrin päässä ek1 lähdöstä ollut oikea pääsi yllättämään ja Renault meni kivikkoon, jonka seurauksena pyörä taittui alle ja kisa jäi kesken. Rantaralliin piti myös Heikin lähteä Tuomas Mäntykosken BMW:n kartturiksi, mutta autoa ei saatu kuntoon, joten kisa loppui heidän osaltaan ennen kuin se oli alkanutkaan.

 

Pirelli SM-ralli, Tampere 25.9-26.9.2015

Tampereella ajetussa SM-Pirelli rallissa Heikki ja Kari joutuvat keskeyttämään ek:lla 3 lievään ulosajoon. Koska paikalla ei ollut yleisöä niin autoa ei saatu ajoissa tielle ja ekn maksimiaika tuli täyteen. Siihen asti pojat hallitsivat omaa luokkaansa suvereenisti. Heikki sai kuitenkin arvokasta nuottikokemusta. Ensi kaudella Heikki ja Kari ajavat yleisen SM sarjan SM4-luokassa Tunturirallia lukuunottamatta.

 

Neste Puistohulmi ralli, Laihia (F-Cup) 19.9.2015

F-cupin viidennessä osakilpailussa Heikki ja Kari sijoittuivat b-junioreiden yleiskilpailun ja oman luokan toiseksi, joka riitti tuomaan B-junioreiden F-Cup mestaruuden kotiin! Tapahtumarikkaassa kisassa eklla 3 tuli pieni kaato, tästä huolimatta lopuille kolmelle pätkälle tuli pohjat.

 

Deekax SM-rallisprint, Leppävirta 19.9.2015

Leppävirran SM sprintistä tuloksena Juholla luokkavoitto ja nuorten yk 3. sija. Juho on cup-pisteissä toisena vain pisteen kärjestä.

 

JSH-Kuljetus sprint, Hämeenkyrö 6.9.2015

Hämeenkyröstä tuloksena Juholla luokkavoitto ja nuorten yleiskisan voitto. Heikki ja Kari sijoittuivat luokassaan viidenneksi.

 

JM SM Liigafinaali, Hyvinkää 29-30.8.2015

Liigassa Heikki ajoi JV-racingin väreissä Fiat 133:lla. Heikki ajoi joukkueelle sijoitukset 2, 3 ja 4. Autosta 10 tarjousta joista kolme oli omaa suojaa, ja auto kaupan.

 

Tengtools-ralli, Kitee (F-cup) 22.8.2015

F-cupin kesäkauden avaus meni hienosti, sieltä tuloksena Heikillä ja Karilla luokan voitto 2,50 minuutin marginaalilla ja b-junioreiden yleiskilpailun voitto 5,9 sekunnin marginaalilla lievästi vaihteisto-ongelmaisella Hondalla. Luokkajohto alkoi heti ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien, luokkapohjat tuli joka pätkälle. Yleiskilpailussa sijoitus oli ensimmäisen ek:n jälkeen viides, mutta kilpakumppanien ulosajojen ja tekniikkaongelmien, sekä loppua kohden parantuneen ajorytmin johdosta lopuksi yleiskilpailuvoitto irtosi.

 

Raahen SHT SM-Rallisprint, 15.8.2015

Raahessa Juho ajoi Renaultilla luokassa sijalle kolme yk:ssa sijalle 7. Kisa meni siihen nähden hyvin, että auto oli renkaita lukuun ottamatta sorakunnossa. Sarjatilanteessa Juho on tällä hetkellä kolmostilalla.

 

Vuokatti ralli (RSJM) 8.8.2015

Vuokatissa Juho ja Pekka ajoivat Renaultilla ja Heikki oli nuorten luokan kuljettaja Antti-Petteri Makkosella kartanlukijana. Juho ja Pekka sijoittuivat luokkansa viidenneksi ja yleiskilpailun kuudenneksi. Ensimmäisen erikoiskokeen liika varovaisuus kostautui, eikä kakkosen ja kolmosen paremmat pätkäajat riittäneet nostamaan sijoitusta. Heikki ja Ap olivat luokassaan kolmansia ja yleiskilpailussa kahdeksansia. Kyseessä oli Ap:n ensimmäinen ralli.

 

Karvia-päivä JM, Karvia 1.8.2015

Karvialla Juho ajoi Bemarilla nuorissa. Tuloksena sijoituserän 3:s sija eli yhdeksäs sija lopputuloksissa.

 

JM-Kardaanikunkku, Kaanaa 25.7-26.7.2015

Kardaanikunkussa Juho ajoi Bemarillaan nuorissa. Vauhti ei riittänyt finaaleihin, sijoitukseksi jäi 21.

 

Kassun juhannus-JM, Honkajoki 19.6-20.6.2015

Honkajoella Juho ja Heikki ajoivat Eiran Dekanex Opelilla. Kisasta ei menestystä käyntihäiriöisellä autolla tullut.

 

Jukojärven miniralli, Keuruu 13.6.2015

Keuruulla ajetussa harrasterallissa Heikki ja Kari voittivat luokkansa ja olivat yleiskilpailun seitsemänsiä. Myös Kimmo oli Peugeotilla ajamassa Hannun toimiessa kartturina, heillä tuloksena luokan kuudes sija.

 

Nilfisk RSJM ralli, Oripää 6.6. 2015

Varsinais-suomen Oripäässä kisatussa kauden kolmannessa junioreitten SM- osakilpailussa kisa alkoi loistavasti Juhon ja Pekan  sekä Heikin ja Karin osalta sillä molemmat parit ajoivat pohja-ajan luokissaan ja Heikki myös yleiskilpailussa ja näin veljekset johtivat SM-osakilpailua omissa luokissaan ykkös-ek:n jälkeen. Valitettavasti Juhon ja Pekan kisa päättyi moottoririkkoon ek:lla 2. Heikki ja Kari sen sijaan jatkoivat huimaa menoaan. 8:n ek: n rallissa tuli 6 pohja-aikaa.  Yleiskilpailun ja luokan voitto tulikin varsin suvereenisti lähes minuutin marginaalilla seuraaviin. Tulokset löytyvät osoitteesta: mut-palvelu.fi.

 

FIXUS-Kiveriö Liiga, Hollola 31.5.2015

Hollolan JM-joukkuekisassa Heikki ajoi JV-Racingin väreissä Fiat 133:lla. Kisassa Heikki ajoi yhden toisen sijan ja yhden keskeytyksen, kun virkkuukoukku petti. Auto meni kaupan.

 

Lähitapiola SM-sprint, Nurmijärvi 23.5.2015 & ABC-Ralli, Kouvola 23.5.2015

Asfaltilla ajetussa rallisprintin SM -sarjan toisessa osakilpailussa Juho sijoittui luokkansa toiseksi ja yk:n kolmanneksi. Kisa ratkesi jo ekalla kierroksella, sillä toisen kierroksen ajat menivät sateen vuoksi pilalle. Sarjassa tilanne on erittäin tasainen, sillä Juho johtaa nuorten cuppia tasapistein Laihian Jere Pensaan kanssa. Myös Heikki oli kilpailemassa kartturin ominaisuudessa yhdessä Jere Paanasen kanssa Abc -rallissa Kouvolassa. Kisa päättyi ek 1 jälkeen vaihteistovikaan. Kesäkausi jatkuu kahden viikon päästä Rsjm-sarjan kolmannella osakilpailulla Oripäässä, jossa Heikki ja Juho molemmat ajavat.

 

Kerimaa sprint 16.5.2015

Kerimaassa Juho ajoi Renaultilla ensimmäisen kisan. Autosta löytyi hieman kehitettävää alustan ja moottorin tukien osalta, ja sijoitus oli luokan neljäs ja yk:n viides. Heikki ajoi Hondalla vain ensimmäisen kierroksen sillä tankki rupesi vuotamaan. Ekan kierroksen aika riitti silti luokan toiseen ja yk:n kuudenteen sijaan.

 

Kemora Asfalttisprint, Veteli 18.4.2015

Kemoraan Juho ja Heikki lähtivät molemmat Nissanilla. Tuloksena omien luokkiensa neljännet sijat.

 

Infra 10 Ralli, Lahti (F-Cup) 7.3.2015

Talvikauden viimeinen F-cupin osakilpailu päättyi Heikin ja Karin loistavaan loppukiri-voittoon. Kilpailun kolme ensimmäistä ek:ta meni taistellessa olosuhteita vastaan sekä luokkajohdon  varmistamiseksi ja tappiota kärkipaikalle ehti kertyä 16,3 s. Sijoitus siis tauolla oli yleiskisan 3. ja luokkaykkönen 17,7 s. erolla seuraavaan. Tauolla  vaihdettiin uudet renkaat ja kiristeltiin ruuvit, jonka jälkeen alkoi Heikin näytösajo. Ek 4:lle  12,5 s. pohjat kuin myös ek 5:lle  5.6 s. pohjat! Näin ollen voittomarginaaliksi kertyi  ”suuri” 1,8 sekuntia toiseksi tulleeseen AL-Härmän Anssi Valkoseen. F-cupin kokonaistilanne näyttää talviosakilpailujen jälkeen siltä, että Heikki ja Kari johtavat täydellä pistepotilla eli 78 p., toisena oleva Lempäälän Ua:n Jonni Ruottunen 68 p ja AL- Härmän Anssi Valkonen 48 p. Lisää asiasta voit käydä lukemassa www.f-cup.fi

 

Neste Taukokartano ralli, Liminka (RSJM) 28.2.2015

Juho ja Pekka ajoivat Nissanilla Limingassa ja Heikki lähti Tuomas Mäntykoskelle BMW:hen kartturiksi. Juho ja Pekka ajoivat puhtaan kisan muutamaa likitilannetta lukuunottamatta, sijoituksena luokan neljäs ja nuorten yleiskilpailun kuudes. Tuomas ajoi ensimmäistä kisaansa ja ajo parani pätkä pätkältä, kunnes viimeisellä erikoiskokeella yllättävässä oikeassa Bmw kääntyi katolleen ja kisa jäi kesken.

 

SM jäärata, Jalasjärvi 8.2.2015

Juho ajoi Nissanilla V1600-luokassa, mutta vauhti ei riittänyt finaaleihin. Heikki ajoi Hondalla ralliautoluokassa ja sijoittui alkuerässä kolmanneksi, joka oikeutti a-finaali paikkaan. A-finaalista tuloksena nelostila.

 

Hämeen ralli, Urjala (F-Cup) 7.2.2015

Heikki ja Kari ajoivat Hondalla F-cupin toisessa osakilpailussa. Kisassa ensimmäisellä pätkällä Jonni Ruottunen ajoi pohjat Heikin ja Karin ajaessa toiseksi nopeimman ajan. Toisella ja kolmannella ek:lla Heikki ja Kari ajoivat pohjat, ja näinollen he nousivat kärkeen. Neljännellä pätkällä pojat jäivät 8.8 sekunttia Ruottusen pohjista. Viimeisellä ek:lla  Heikki ja Kari jäivät pohjista 1.4 sekuntia, mutta kakkosen ja kolmosen pohjien turvin tuli b-junioreiden yleiskilpailun ja oman luokan voitto.

 

Ala-Talkkari SM-rallisprint, Lapua 1.2.2015

Lapualle Heikki ja Kari lähtivät Civicillä ja Juho Nissanilla. Kisassa Heikillä ja Karilla meni ekalla kierroksella vetari poikki, mutta toisella kierroksella tuli puhdas ajo ja tuloksena luokan 3. sija. Juho ajoi ekalla kierroksella ojaan, mutta auto ei kärsinyt vauriota. Toisen kierroksen aika riitti luokkavoittoon ja yk:n toiseen sijaan, sekä Sm-sprint sarjan nuorten cupin johtotilaan

 

19.Peurunkaralli, Laukaa (RSJM) 31.1.2015

Peurunkaralliin Juho ja Pekka lähtivät Nissanilla. Kisa sujui hyvin ja auto pelasi hyvin. Laukaasta kotiin tuomisina oli luokan neljäs sija ja nuorten yk:n 6. sija. Matias Peipon ja Heikin kisa päättyi ek2:lla ulosajoon jonka seurauksena vetonivel särkyi.

 

Jari-Pekka ralli, Heinola (F-Cup) 17.1.2015

Heikki ja Kari ajoivat yhdessä ensimmäisen rallinsa ja tuloksena oli heti B-junioreiden yleiskilpailun ja luokan voitto varsin selvällä erolla seuraaviin. Kisahan oli F-cupin ensimmäinen osakilpailu, joten pistetili aukesi heti täydellä potilla. Honda pelasi erinomaisesti kaikilla 60 ek kilometrillä. Tulokset kisasta löytyvät tenab.netistä. Seuraava kisa on kahden viikon päästä ajettava Peurunka ralli jolloin Juho ja Pekka avaavat rallikautensa. Myös  Heikki osallistuu ko. kisaan kartturina, nuorten luokan kuljettajalle Matias Peipolle.

 

ST1 Ylistaro sprint 6.1.2015

Ylistarossa Juho ajoi Almeralla ja Heikki Civicillä Karin kanssa. Kilpailussa Heikki ja Kari sijoittuivat luokkansa toiseksi ja junioreiden yleiskilpailun neljänsiksi. Juho otti luokkavoiton ja oli nuorten yleiskilpailussa kolmas. Autot pelasivat moitteettomasti.

 

 

Kisajutut 2014:

AT-Tuote ralli, Kerava 8.11.2014

Heikki ajoi ensimmäisen b-junnukisansa Civicillä, ja kartturiksi hyppäsi tällä kertaa Sebastian Tallqvist. Kisassa ongelmia riitti auton kanssa, ekalla ek:lla katosi noin pätkän puolivälissä lisävalot ja 3.vaihde. Ek2 ajettiin ilman lisävaloja ja ek3 jäi ajamatta valitettavan onnettomuuden vuoksi. Sijoitus oli b-junnujen yk. ja luokan kuudes. 

 

Pesämäki syys JM, Honkajoki 26.10.2014

Honkajoella Juho ajoi Astralla ja Heikki Fiat 850llä. Juho alkuerissä kuudes, keräilyissä kolmas ja sieltä välieriin. Välierissä viides ja ajot oli ajettu. Heikki oli alkuerissä toinen, suora paikka välieriin siellä kilpakumppanin kanssa törmäilyä ja kytkinpoljin rikki ja kisa jäi siihen.

 

Ollin sora JM, Vilppula 11.10.2014

Heikki ajoi Vilppulassa Volvo 142:sella. Alkuerässä tuli vilppi, sieltä keräilyihin, keräilystä kolmas sija ja jatkopaikka semifinaaliin. Semistä kakkossija joka oikeutti A-finaaliin. A-finaalissa sijoitus 2.

 

JM Asfalttimestari, Jurva 4.10.2014 & Expert JM/crossi Kärppämäki, Kauhava 5.10.2014

Jurvassa Juho ja Hannu ajoivat Micralla ja Heikki Saabilla. Tällä kertaa Micran vetoakselit kestivät, Juho jäi keräilyihin mustan lipun takia. Heikki pääsi välieriin, a-finaali paikalta tuli musta lippu ja kisa jäi siihen. Hannu pääsi puoli kierrosta kunnes moottorin tuenta petti ja vetonivel hajosi.

Kauhavalla Juho ajoi Corollalla, Heikki Volvolla ja Eero Fiat 850. Juho jäi keräilyihin, Heikki välieriin. Eero ajoi ensimmäistä kertaa Fiiatilla, alkueristä keräilyihin, sieltä lähtövoitto ja välierään. Välierässä jatkopaikalta tuli kaato ja ajot loppuivat siihen.

 

Motonet-Rantaralli, Mynämäki (RSJM) 27.9.2014

Rantarallissa Heikki ja Anssi sijoittuivat luokan ja yleiskilpailun kolmanneksi. Juho ja Eero ajoivat ensimmäisen rallinsa ja he sijoittuvat luokan 4. ja yk. 7. Päivä oli molemmilla hyvin tapahtumarikas. Juho ja Eero vierailivat pellolla vitos erikoiskokeella ja siinä auto vaurioitui hieman ja sijoitus putosi, mutta maaliin ajettiin.

 

JSH-Kuljetus rallisprint, Hämeenkyrö 21.9.2014

Juho ajoi Hämeenkyrössä Nissanillaan. Ensimmäisellä kierroksella koluttiin ojanpohjia, toisella tietä pitkin maaliin ja sijoituksena nuorissa oman luokan toinen ja yk. 5.

 

Härmä II JM 20.9.2014

Heikki ajoi Härmässä Eiran Dekanex Volvolla. Siellä hän pääsi suoraan alkuerästä välierään, välierästä sijoituskarsintaan ja sieltä A-finaaliin. Sijoituksena nuorten viides.

 

IKH-JM 14.9.2014

Heikki voitti Kauhajoella ajetun jokkiskisan nuorten luokan, autona oli tällä kertaa Fiat 850. Auto toimi koko kisan ongelmitta.

 

Uusikaupunki ralli (RSJM) 6.9.2014

Heikki ja Anssi lähtivät Uusikaupunki rallin haastaville teille maaliinpääsy tavoitteena, ensimmäiselle erikoiskokeelle tuli nuorten toiseksi nopein aika, 0,3 sekunttia pohjista. Auto toimi hyvin, lukuunottamatta erikoiskokeella kaksi oikosulkuun mennyttä trippimittarin johtoa, jonka vuoksi loppupätkä ajettiin auto sisältä savua täynnä, pätkän maalissa johto irti kokonaan ja matka jatkui ongelmitta maaliin. Sijoituksena nuorissa luokan ja yleiskilpailun kolmas.

 

Fenno SM rallisprint, Parkano 16.8.2014

Juho ajoi Nissanilla ensimmäisen asfalttisprinttinsä. Tuloksena nuorten luokan 10 sija 4. ja nuorten yleiskilpailun sija 7.

 

Tietopalvelu ralli, Lahti (RSJM) 9.8.2014

Heikki ja Anssi ajoivat Suzukilla Lahdessa. Kilpailu alkoi huonolla tavalla kun ensimmäisellä erikoiskokeella tuli rengasrikko joka vaurioitti takaripustusta. Rengas sinkoutui Lahden metsään mutta onneksi oli vararengas mukana. Myös yhden moottorinkorvan pultit olivat menneet poikki joka aiheutti lisää huoltotöitä. Auto saatiin kuntoon ja heti ek3sella yllättävä vasen tuli silmille ja Suzuki meni katolleen. Matka jatkui kuitenkin maaliin asti ja sijoitukseksi tuli luokan 4. ja nuorten ykn 7 sija.

 

Karviapäivä JM 2.8.2014

Juho ajoi ensimmäisen takamoottoriauto kisansa ja sijoittui hienosti sijalle 8. peitoten isoveljensä Heikin joka oli 11. Heikki ajoi Volvolla fiiatin hajottua. Eeron ajot päättyivät 100 metriä lähdöstä kun molemmat vetoakselit menivät micrasta poikki.

 

Pellon poikkinaintiajot 11.7-13.7 2014 & Sambacross Kauhajoki 12.7.2014

Poikkinainitiajoissa Heikki ajoi fiiatilla ja pääsi välieriin, mutta siellä kaasu jäi pohjaan, seurauksena ulosajo ja kisa jäi siihen. Juho ajoi Almerallaan Sambacrossissa V1600 luokassa, mutta siellä vauhti ei riittänyt finaaleihin

 

Jukojärven miniralli, Keuruu, 28.6.2014

Kimmo ajoi Heikin kanssa bemarilla, he sijoittuivat ensimmäisellä pätkällä luokkansa seitsemänneksi ja lopulta se oli myös loppusijoitus, kun toinen pätkä jouduttiin keskeyttämään kanssakilpailijan ulosajon vuoksi.

 

Kassun juhannus JM, Honkajoki, 20.6-21.6.2014

Perjantaina Eeron ajot loppuivat heti lähtöviivalle Micran molempien vetoakseleiden mennessä poikki. Lauantaina Juho ei päässyt ajamaan, kun Micraa ei keritty saamaan kuntoon. Heikki ajoi Saabilla hienosti B-finaaliin, mutta siellä tie nousi pystyyn mustan lipun vuoksi, mutta silti sijoitus nuorten luokan 12. Hannu ajoi kolmen vuoden tauon jälkeen kilpaa ja hän jäi keräilyihin.

 

Nuorten ja naisten JM SM, Kokemäki, 14.6-15-6.2014

Nuorten SM:mien ensimmäisestä päivästä oli tuloksena Juhon kaato nuorten evk -luokan välierissä vetoakselin katkettua. Heikki selvisi fiiatillaan sunnuntai-päivälle. Sunnuntaista tuloksena Heikin hieno 19. sija! Heikki ajoi c-finaalissa 7. kun jatko paikalla olleena häntä pökittiin ja auton ohjaus vaurioitui.

 

Ähtärin Ähellys, Karstula 1.6.2014

Heikki ajoi Karstulassa elämänsä ensimmäisen takamoottori kisan Mikko Salon Fiat 850:llä. Kisa ei paremmin olisi voinut mennä, kolme lähtövoittoa ja nuorten luokan voitto.

 

Kerimaa sprint 24.5.2014

Kerimaalla Suzukista meni ekalla kierroksella takatolppa poikki, mutta nuorten johto oli Heikillä silti hallussa. Toisella kierroksella Suzukin jarruletkuun tuli reikä, mutta silti aika parani ja tuloksena nuorten voitto kuudella sekunnilla. Juho ajoi Nissanilla nuorten yleiskilpailun 2. ja luokkansa 1. Kerimaalta siis nuorten luokan kaksoisvoitto.

 

Jaresko Oy rallisprint, Siikajoki 17.5.2014

Heikki ja Juho ajoivat kesäkauden ensimmäisen sprintin, Kimmo ajoi ensimmäisen sprinttinsä 24:n vuoteen. Kisa sujui erittäin hyvin ja kotiinviemisiksi Heikille ja Juholle luokkavoitto ja Heikille myös nuorten yleiskilpailuvoitto. Kimmo ajoi varmasti maaliin ralliautoluokan neljänneksitoista. Seuraavana kisataan Kerimaassa sprintin merkeissä.

 

Asfalttikunkku, Veteli 2-4.5.2014

Kisassa Eero ja Heikki ajoivat punaisella Saabilla, Juho ajoi Antin mustalla Saabilla. Heikki pääsi alkueristä suoraan välieriin. Välierissä kolme pääsi jatkoon ja Heikki oli viides joten kisa loppui siihen. Juho pääsi myös alkueristä suoraan välieriin. Kisa päättyi välierien nelossijaan. Eerolla oli kytkinongelmia joten kisa jäi keräilyeriin.

 

SM-Jäärata, Ähtäri 8.3.2014

Juho ajoi Nissanilla V1600-luokassa ja sijoittui hyvätasoisessa luokassa sijalle 11. Seuraavat kisat ajetaan kesäkeleillä, Suzukille tehdään parhaillaan keväthuoltoa.

 

Pohjola ralli, Oulu (RSJM) 22.2.2014

Tilannerikas päivä oli Oulussa. Ek1 ja 2 ajettiin ennen taukoa ja sijoitus oli tauolle tultaessa kolmas. Tauon jälkeen Eklla 3 alkupäässä lumityöt kutsuivat minuuteiksi. Eklla 4. puolenvälin paikkeilla konepelti nousi pystyyn, lisävalot hajosivat, joten Ek5 ajettiin ilman lisävaloja. Tuloksena nuorten 8. sija

 

MRP-sprint, Vaasa 9.2.2014

Heikki ajoi Suzukilla ja sijoittui nuorten yk. toiseksi häviten voittajalle 0.13 sekuntia. Juho oli Nissanillaan nuorten 6. ja luokkansa 5. Eero ajoi Nissanilla ensimmäisen rallisprinttinsä  ja sijoittui 5. luokassaan.

 

Suonenjoki SM-sprint 2.2.2014

Eilen ajetussa Suonenjoen SM-sprintissä ajoivat Heikki Suzukilla ja Juho elämänsä ensimmäisessä autokilpailussa omalla Nissanillaan. Heikki sijoittui lopputuloksissa yleiskilpailun viidenneksi ja luokan 4.nneksi Juho ajoi myös hienosti jättäen taakseen kilpakumppaneita ja ollen yleiskilpailun 10. ja luokkansa 8.

 

Peurunka ralli, Laukaa (RSJM) 25.1.2014

Heikki ja Anssi lähtivät molemmat uransa ensimmäiseen ralliin. Kisassa auto toimi hyvin ja ajo parani joka EK:lla. Lopputuloksissa he sijoittuivat hienosti nuorten luokan kolmanneksi. Seuraava kisa sunnuntaina Suonenjoella SM-sprintin merkeissä molemilla autoilla.

 

Raakarautaränni sprint, Raahe 20.1.2014

Talvikauden avaus suoritettu Raahessa jäädytetyllä radalla. Ensimmäinen kierros ei sujunut toivotulla tavalla kovan jään ja väärien rengaspaineiden takia, joten toiselle kierrokselle muutimme rengaspaineita ja aika parani minuutin ja yhdentoista sekunnin verran. Sijoitus yk 4.

 

 

Kisajutut 2013:

 

Pesämäki syys-JM, Honkajoki 27.10.2013

Koski-Lammi Motorsportin kauden päätöskisa ajettiin Honkajoella jokkiksen merkeissä. Eero ajoi Daihatsulla ja Heikki ajoi naapurin Corollalla. Eero keskeytti Evk:n keräilyerän kärkipaikalta pyörähdyksen ja keinuvivun paikaltaan lähtemisen vuoksi. Yleisessä keinuvipu lähti heti lähdössä pois paikaltaan ja peli oli siinä. Heikki oli alkuerän kolmas ja pääsi suoraan välieriin. Välierissä hän oli jatkopaikalla, mutta liika yritys kostautui jonka seurauksena jatkopaikkaa ei tullut.

 

Laihian SM-rallisprint 6.10.2013

Sunnuntaina 6.10 ajetussa Laihian SM-sprintissä Heikki sijoittui luokkansa neljänneksi ensimmäisen kierroksen ajalla kun toisen kierroksen aika meni pilalle ojassakäynnin vuoksi. Auton alusta toimi hyvin ja auto jäi ehjäksi joten tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen.

 

JM-asfalttimestari, Jurva 5.10.2013

Lauantaina 5.10 ajetussa Jurvan asfalttimestari jokkiskisassa Heikki sijoittui A-finaalin seitsemänneksi, koska keinuvipu hyppäsi pois paikaltaan lähtösuoralla ja keskeytys oli edessä. Eero jäi yleisessä keräilyeriin ja evk:ssa ajot jäivät ensimmäisen lähdön kolariin, jossa Daihatsu kärsi senverran suuret vauriot että keräilyihin ei ollut asiaa.

 

JSH-Kuljetus rallisprint, Hämeenkyrö 22.9.2013

Auto toimi hyvin,  Heikin tuloksena luokan ja yleiskilpailun toinen sija 1,28 sekunnin erolla voittajaan Juuso Nordgreeniin. Seuraava sprintti 6.10 Laihian SM-sprint.

 

Karvia Jm 21.9.2013

Eero ja Heikki ajoi Kimmon Saabilla. Eero pääsi semifinaaleihin ja jäi sijoituksen päähän jatkosta. Heikki oli välierissä finaaliin oikeuttavalla sijalla, mutta sitten vaihteensiirtäjä sanoi työsopimuksensa irti ja Saab jäi radan varteen.

 

Tahko SM-sprint, Nilsiä 7.9.2013

Nilsiän Sm-sprintissä Heikki sijoittui viidenneksi luokassa ensimäisen kierroksen ajalla, koska toisen kierroksen aika meni pilalle kun vetoakseli katkesi n. kilometri ennen maalia. Seuraava sprintti Hämeenkyrön sprint 22.9.2013.

 

IKH-JM, Kauhajoki 10.8.2013

Eero ja Heikki ajoivat Daihatsulla IKH-JM:ssä. Heikki sijoittui Kauhajoella ajetun IKH-JM:n nuorten luokan kolmanneksi, Eeron ajot päättyi välierissä jarrujen petettyä penkan päälle.

 

Karvia päivä jm 3.8.2013

Heikki ajoi Kimmon Saabilla keräilyerien kautta A-finaaliin. A-finaalissa tuli hyvä lähtö ja neljänneltä sijalta nousu 2. sijalle, ohitus mahdollisuuksia ei ollut, koska keltaisia lippuja oli lähes joka mutkassa. on tähän mennessä paras sijoitus jokkiksen puolella. Kimmo ajoi EVK-luokassa hienosti sijalle 5.

 

Kardaanikunkku, Honkajoki 27.7.2013

Heikki ja Eero ajoivat Eeron Alahärmästä saadulla Daihatsulla. Heikki oli aika-ajojen 17. kun 13 kuljettajaa pääsi finaaleihin. Eero oli 144. yleisessä luokassa koska pyörähdys toisessa aika-ajossa pilasi ajan.

 

Fenno SM-rallisprint, Parkano 20.7.2013

Parkanossa oltiin asfalttisprintissä totuttelemassa auton uuden kannen ominaisuuksiin, ensimmäisellä kierroksella auto röpelsi jonkun verran. Toisella kierroksella auto kävi niinkuin pitikin, mutta vauhti ei riittänyt kovatasoisessa kisassa luokan 5. korkeammalle  ja

yleiskilpailun 8. sijalle.

 

XXXI Häjyylyajot, Alahärmä 13.7.2013

Härmän jokkiskisoissa Heikin piti ajaa Kimmon Saabilla, mutta se hajosi Kimmolla, hänen sijoittuessaan EVK:n 13. Heikki sai ajaa Antin Saabilla. Heikki nousi keräilyjen kautta aina A-finaaliin asti, olisi ollut nuorten luokan 4., mutta hänellä oli yksi mustavalkoinen lippu alla ja A-finaalissa tuli toinen joten loppusijoitus 7. Aaro ajoi Mazda 323:lla ja sijoittui nuorten luokassa 9.

 

Pesämäki JM juhannus, Honkajoki 21.6.2013-22.6.2013

Honkajoella Heikki ajoi Kimmon Saab 9000:lla. Heikki pääsi alkueristä suoraan välieriin, sieltä C-finaaliin, voitti sen ja oli B-finaalin 4. Sijoitus 9. Aaron piti ajaa omalla Peugeotillansa, mutta se ei tullut kuntoon joten hän ajoi laina-Mazdalla. Aaro pääsi myös alkueristä suoraan välieriin, sieltä C-finaaliin ja oli sen 4. Sijoitus 13.

 

Kokkola SM-sprint 16.6.2013

Auto saatiin paremmaksi ajaa alustamuutoksilla ja kilpakumppanilta lainatuilla renkailla. Tuloksena luokka 2. yk 4. Kiitokset renkaiden lainasta JNRT:lle!

 

Kokkola sprint 15.6.2013

Ensimmäinen asfalttisprintti tänä vuonna meni auton parantamiseen ja siitä tuloksena luokka 4. Ensimmäisellä kierroksella auto ei toiminut yhtään, mutta toiselle kierrokselle sitä saatiin jonkun verran paranettua.

 

JM SM nuoret ja naiset, Jurva 8.6.2013-9.6.2013

Heikki ajoi autorengas Saabilla nuorten ja naisten SM:issä Jurvassa. Tavoitteena oli päästä sunnuntaille ja niin kävi. Sunnuntaina alkueristä keräilyihin ja sieltä välieriin jonne matka katkesi.

 

Kerimaa sprint, Savonlinna 25.5.2013

Kerimaa sprintistä Savonlinnasta nuorten luokan 10 voitto ja nuorten yleiskilpailun 2. sija. Ensimäisellä kierroksella oli hieman ongelmia, kun takaiskari lähti pois pesästään. Auto saatiin kuntoon toiselle kierrokselle.

 

 

Recc-Finland rallispecial, Vantaa 19.5.2013

Vantaan rallispecialista Heikillä ja Juhalla tuomisina nuorten 2.sija 2,6 sekunnin erolla voittajaan. Viimeisellä erikoiskokeella tuli yleiskilpailun nopein kaksivetoaika. Auto toimi moitteetta koko kilpailun ajan.

 

Neste Kuortane rallispecial 9.3.2013

Kisasta tuli vain remonttia ja kokemusta.
EK1 jäi osaltamme kesken ennen lähtöä aiheutuneen lataushäiriön vuoksi. Vika saatiin korjattua EK2:selle.
EK2 Yliyrittäminen kostautui heti pätkän toisessa kurvissa ja ajettiin syvälle ojaan, ja 1,5minuutin nostojen jälkeen auto saatiin takaisin tielle ja päästiin jatkamaan kisaa.
EK3 Tämä pätkä tuli kohtalaisen hyvin, tietä pitkin ja maaliin.
EK4 Aika parani 7sekunttia ek3:sesta, pätkä tuli puhtaasti ja nuorten 3. tällä pätkällä.

 

Ampiais-rallispecial, Raisio 3.3.2013

Heikki ja Hannu ajoivat Suzukilla vuoden ensimmäisen rallispecialin. Kisan yhteispituus oli 10km. Auto toimi hyvin. He sijoittuivat toiseksi, luokassa oli kuskeja kahdeksan. He jäivät voittajasta Erkka Lindstedtistä 4.1 sekuntia. Tulokset löytyvät MUT-palvelusta.

 

JM-talvimestaruus, Ähtäri 2.3-3.3.2013

Talvimestaruudessa Heikki ajoi Saabilla ja pääsi sijoituserään, siellä auton vaihdelaatikko sanoi työsopimuksen irti, sija 14. kiitokset taas Antille auton lainasta. Eero ajoi Peugeotilla, hän pääsi myös sijoituserään, sijoitukseksi tuli 17. kiitokset toiselle Eerolle auton lainasta.

 

SM- jäärata, Jalasjärvi 23.2.2013

Jääradan  SM-osakilpailu omalla kylällä oli mahtava kokemus, vaikka ralliauto-luokassa vastus olikin kovaa. Luokassa oli mukana 6 muuta enemmän tai vähemmän tehokkaampaa autoa. Sija 5. oli kuitenkin tavoitteiden mukainen, kun yksi kilpailija jäi taakse. Uusi kokemus taas Heikille ja ensi vuoden kisoihin on helpompi valmistautua ainakin jääradan osalta. Tuleva viikonloppu onkin talvikauden kiireisin, sillä lauantaina Eero ja Heikki ajavat JM-talvimestaruudesta Ähtärissä sekä sunnuntaina  Heikki ja Hannu ajavat Raisiossa Ampiais-rallispecialissa .

 

Ka-Ma sprint, Liminka 16.2.2013

Heikki ajoi luokan toiseksi Ka-Ma-sprintissä, ja yleiskilpailun 3.  Rata oli melko tekninen. Auto toimi hyvin kaikinpuolin. Vauhti alkaa olemaan kaatoa edeltävällä tasolla. Seuraavaksi kotikisa SM-jäärata Jalasjärvellä.

 

Toivakka SM sprint 10.2.2013

Kisa meni hyvin, ensimmäinen kisa kaadon jälkeen maaliin. Auto toimi mainiosti, sijoitus on luokan 4. ja yleiskilpailun 8. Heikki jäi kolmossijasta 0.62 sekuntia.

 

Omatalot SM sprint, Sonkajärvi 19.1.2013

Kauden avauskisa ei mennyt putkeen, koska heti ensimmäisen kierroksen 7. lippupisteellä autosta katosi kipinä eikä lähtenyt enää käyntiin. Toiselle kierrokselle autoa ei saatu kuntoon, joka ei olisi haitannut sillä ambulanssitauko verotti niin paljon aikaa että toista kierrosta ei ajettu pimeyden takia.

 

 

Kisajutut 2012:

 

Jäähdyksen syyskisa, Virrat 28.10.2012

Kauden viimeisessä kisassa ajoivat Heikki ja Eero. Eero ajoi viimeisen nuorten luokan kisan jokkiksessa Ilves-Joet Hondalla. Alkuerissä hän oli kolmas, sieltä välieriin. Välierissä Eero ajoi penkkaan liukkaan radan ja kanssakilpailijan avustuksella. Heikki ajoi Autorengas Saabilla. Hän voitti alkueränsä, sieltä välieriin. Välierässä hän oli toinen ja se oikeutti Heikin sijoituserä 2:seen. Siellä hän oli viides ja se ei oikeuttanut häntä enään jatkoon. Hän oli nuortenluokan 9.

 

POP-Jm, Lapua 14.10.2012

Lapualla Heikki ajoi 4K Corollalla, hän jäi keräilyihin. Eero ajoi Civicillä ja jäi myös keräilyihin, mutta voitti Heikin erässä ja sehän oli tavoite.

 

JM-Asfalttimestari, Jurva 6.10.2012

Asfalttimestarissa Heikki ja Hannu ajoivat Civicillä. Evk:ssa Hannu pääsi välieriin, mutta jäi sijan päähän jatkosta. Yleisessä hän jäi myös välieriin. Siihen nähden meni hyvin että Hannulla     oli kahden vuoden ajotauko. Heikki jäi myös välieriin koska sai mustan lipun. Eeron piti ajaa Peugeot 405:sella mutta se hajosi evk:ssa, hän sai kuitenkin ajaa Bmwllä. Eero jäi keräilyihin. Aaro ajoi Bmwllä, alkuerässä mentiin ojan puolelle, mutta keräilystä hän pääsi välieriin. Välierissä tuli sitten musta lippu.

 

Karvia JM 22.9.2012

Karvialla Eero ajoi Civicillä ja Heikin piti ajaa Fiat 133 mutta se hajosi yleisessä joten Heikki ajoi Saab 9000:sella. Alkuerässä Eero ajautui penkan päälle ja sen seurauksena syyläri hajalle, hän olisi ollut välierissä, mutta ei ollut varasyyläriä. Heikki pääsi alkueristä suoraan välieriin ja sieltä A-finaaliin tuloksena nuorten ja naisten luokan 4. sija.

 

Seloy SM Rallisprint, Huittinen 16.9.2012

Ensimmäinen kierros lähti hyvin käyntiin, mitä nyt turhia liippejä lukuunottamatta. Aika riitti johtopaikalle ennen toista kierrosta. Toinen kierros lähti myös hyvin käyntiin kunnes 3. pisteellä tuli ensimmäinen kaato tälle tiimille. Auto pyöri 5 volttia ojanpäällä, mutta kuski ok. Ensimmäisen kierroksen aika riitti luokkavoittoon 0,03sekunnin erolla Alex Forsströmiin, ja yleiskilpailun neljänteen sijaan. Nyt on seuraavana ohjelmavuorossa auton oikominen, tämä kausi oli tässä, ainakin rallisprintin osalta.

Lahti Rallisprint 9.9.2012

Heikki ajoi luokan toiseksi lahden sprintissä, ja yleiskilpailun neljännneksi.  Rata oli melko vaativa ja  hieno tie. Auto toimi hyvin kaikinpuolin.

 

Leppävirta Sm-Sprint 1.9.2012

Heikki ajoi luokan 10. kakkoseksi, nuorten yleiskilpailun seitsemänneksi. Auto oli vähän huono ajaa, mutta nyt pyöränkulmat on säädetty ja auto on taas hyvä ajaa.

 

Ähtärin Ähellys 12.8.2012

Eero ajoi kuplalla, johon uusittu moottori Härmän jälkeen. Alkuerässä 2. ja paikka välieriin. Välierissä kolme A-finaaliin ja Eero 4. Lähdöstä A-finaali paikalle, mutta etuveto corollalle piti taipua. Sijoituserästä heti lähdöstä toiseksi ja kaksi jatkoi. Mutta lähtö uusittiin punaisilla lipuilla. Uusinta lähdössä matka jää kolmanteen mutkaan moottorin leikatessa kiinni. Sijoitus 11.

 

Parkanon Asfalttisprint 12.8.2012

Parkanossa Heikki ajoi Suzukilla, sen alustaa veivattiin alemmas. Sijoituksena luokka kakkonen ja  nuorten, naisten, seniorien yleiskilpailun 13.

 

Karvia Päivä JM 4.8.2012

Karvialla Eeron piti ajaa Fiiatilla, mutta se ei tullut kuntoon joten hän ajoi Kimmon BMW:llä, Eero ajoi kaksi kertaa. Heikki ajoi Antin kanssa Civicillä, ajo meni hyvin, Heikki oli 12, olisi ollut paremminkin, mutta sitten tulikin musta lippu syynä kaksi mustavalkoista alla. Aaro ajoi automaatti BMW:llä, hän ajoi kaksi kertaa.

 

Kardaanikunkku, Honkajoki 28.-29.7.2012

Kardaanikunkussa Heikki ajoi Eiran Dekanex Toyotalla, hän jäi n.0,6 sekuntia jatkopaikasta. Ensimmäiseksi  Kardaanikunkuksi ajo meni ihan hyvin.

 

XXX Häjyylyajot, Alahärmä 14.7.2012

Häjyylyissä Eeron piti ajaa kaimapojan pösöllä mutta se hajosi evkssa joten Eero ajoi Puistohulmi Micralla. Alkuerässä 3. ja keräilyistä voitto. Matka päättyi semeihin, kahdelle jatko ja Eero 3. Heikki ajoi Kimmon pemarilla, Heikki jäi sijan päähän jatkopaikasta keräilyissä. Aaron piti ajaa Bmwllä mutta se hajosi yleisessä joten Aaro ajoi Pojat racing Hondalla.

 

JM Juhannus, Kauhava 22-23.6.2012

Heikki, Eero ja Aaro ajoivat Kauhavalla juhannuksena jokkista. Heikille tuli erävoitto mutta semeissä oli paljon fiiatteja niin ei Civic kerinnyt enää kärkikahinoihin. Eero pääsi ajamaan kaksi kertaa, auto ei käynyt hänellä.  Aaro ajoi hienosti sijalle 12.

 

GLI-Rallispecial, Vantaa 27.5.2012

Heikki kävi ajamassa Vantaalla rallispecialin. EK1: Pientä hakemista mutta puhtaasti, aika: 1.28.5, sijalla 6. EK2: Ihan ok yhtä vaihdemissiä lukuunottamatta, aika: 1.25 sijalla 4. EK2:n jälkeen sijalla 6. EK3: Tuli hyvin ilman virheitä ja kellokin tykkäsi, aika: 1,32,7, jonka jälkeen noustiin 4. sijalle. EK4: Oli pientä haparointia, kun oli unohtunut ikkuna raolleen, niin kaikki pöly tuli autoon sisälle niin ei saanut keskityttyä kunnolla, aika: 1,33,4, jonka jälkeen luokassa sijalla 5. EK5: Tiukka taistelu sijasta 4. päättyi meidän tappiokseen sekunnin erolla.

1 26 Alex Forsström
Ville Haarala
HyUA
UAU
11 / 1 VW Polo 1.4 6:53,3
2 25 Joonas Tokee
Jani Salo
OrSUA
KonnMK/UA
11 / 2 VW Golf IV 6:59,3 6,0 6,0
3 18 Emil Lindholm
Timo Hantunen
NHD
JyvUA
11 / 3 VW Polo 1.4 7:01,0 7,7 1,7
4 20 Janne Koskinen
Juha Kapanen
HämUA
IKA-UA
11 / 4 Citroen C2 vts 7:16,0 22,7 15,0
5 23 Heikki Koski-Lammi
Hannu Koski-Lammi
JaMoKe/UA
JaMoKe/UA
11 / 5 Suzuki Swift GTI 7:17,0 23,7 1,0
6 22 Miko Jalava
Kimmo Jalava
HAU
MhMK
11 / 6 Suzuki Swift GTI 7:22,0 28,7 5,0
7 21 Niko Mäkinen
Pasi Mäkinen
LaihUA
LaihUA
11 / 7 Suzuki Swift GTI 7:33,7 40,4 11,7
8 24 Riku Rantasalo
Jouko Koski
RaisUA
RaisUA
11 / 8 Skoda Favorit 7:43,5 50,2 9,8
9 17 Taisko Lario
Pasi Ruotanen
HyUA
TerUA
11 / 9 Suzuki Swift GTI 8:04,5 1:11,2 21,0

 

 

Alucarry-JM, Alahärmä 19.5 2012

Eero, Heikki ja huoltomies Aaro olivat ajamassa Härmässä. Aarolle tämä oli ensimmäinen kisa. Eeron epäonneksi kuplasta hajoaa moottori heti yleisen alkuerissä, mutta onneksi tuttavamme Eero Kortesniemi lainaa hänelle peugeot 205:sta, joten hän pääsee ajamaan. Alkuerissä Eero on 4. ja kolme olisi päässyt jatkoon. Myös Heikki ja Aaro jäävät keräilyeriin. Keräilyeristä Eero nousee toisen sijansa ansiosta välieriin, mutta Heikin ja Aaron ajot päättyvät siihen. Välierissä kolmelle oli jatkopaikat ja Eero on neljäs, joten matka päättyy siihen. Heikki sai debytanttikorttinsa suoritettua, Aarolla uupuu vielä yksi lähtö.

 

SM esikisa, Honkajoki 13.5.2012
Eero ja Heikki kävivät ajamassa jokkista Honkajoella. Heikillä alla Salon Mikon fiat 133 ja Eerolla oma kupla. Valitettavasti yleisessä luokassa semifinaaleissa fiiatista hajoaa kytkin joten Heikki ei pääse ajamaan. Eero pääsee ja on alkuerässä 5. opettelun merkeissä, koska autossa uusi golffilainen moottori. Keräilyssä 3. ja kaksi olisi jatkanut että kisa jäi siihen.

 

Epuan Asfalttisprint, Seinäjoki 6.5.2012
Heikki kävi ajamassa Suzukilla ensimmäisen asfalttisprinttinsä Seinäjoella. Ekalla kierroksella oli opettelua, ja turhaa varovaisuutta, toisella kierroksella aika parani 2 sekunttia.

 

Asfalttikunkku, Veteli 3-6.5 2012
Heikki kävi ajamassa asfalttikunkussa ensimmäisen jokkiskisansa Salon Mikon Volvolla, suuri kiitos auton lainasta Mikolle. Alkuerässä 3. ja välieriin. Välierissä oli tiukkaa kilpailua kanssakilpailijan kanssa, lopulta sijoitus 3. ja semifinaaliin.
Semifinaalin keräilyalueella Volvosta loppui akku, ja kisa jäi siihen.

 

Kokemäen Kuplakuhmut 28.-29.4.2012

Eero kävi ajamassa kuplalla nuorten luokassa. Alkuerässä 3. ja suoraan jatkoon välieriin. Välierissä spinnaus ja lopulta penkkaan ajo ja keskeytys. Ensimmäistä kertaa takamoottorisen ratissa ja salainen tavoite jatkoon pääsykin täyttyi. Kupla luokassa moottori koki täystuhon kun moottori syttyi ilmiliekkeihin keräilyerässä kaverilla. Lopputuloksena lohkoon kaksi suurta reikää sekä yhden männän menetys.

 

Keuruu Sprint 11.3.2012

Ensimmäinen kierros meni opetellessa urissa ajamista. Toinen kierros tuli paljon paremmin sillä aika parani 18 sekunttia. Maalin jälkeen lipesi penkkaan mutta aika hyväksyttiin.

 

Kuortane Rallispecial 10.3.2012

Eero ajoi Hannun kanssa ensimmäisen rallinsa Kuortaneella. Ensimmäinen erikoiskoe meni opetellessa ja tutustuen pätkään. Toiseen pätkään lähettiin parantamaan aikaa ja siellä tilanteita piisasi. Mutta tiellä pysyttiin ja aika parani 8 sekuntia. Kolmospätkä ajettiin toistepäin ja se meni hyvin lukuunottamatta pientä penkkaan sukellusta. Samalla vauhdilla kuitenkin noustiin. Nelospätkä tuli sitten vähän enemmän rallia ajaen ja aika parani 12 sekuntia. Nuorten 5. sija ja rapiat 3 minuuttia jäimme nuorten voittajalla Alex Forsströmille.

 

Lapua rallispecial 11.2.2012

Kisa meni kohtailaisesti, vaikka viimeisellä pätkällä kilpakumppani oli pyörähtänyt eteen, ja jouduimme odottamaan 30-45sekunttia, sitten katosi ajorytmi ja hanki kutsui. Maaliin päästiin, tuloksena 7. sija.