Uutiset

Uutiset 2019:

18.1.2019

Heikki Koski-Lammilla uusi kartturi ja Juho Koski-Lammi Flying Finn Academyn valmennusryhmään

Koski-Lammi Motorsportin Juho Koski-Lammin kausi Arto Ala-Kokkilan kanssa oli menestyksekäs. Suomenmestaruuteen johtanut kausi toi Juholle eteen luokanvaihdoksen ja kaudella 2019 edessä on SM3-luokka. Heikki Koski-Lammin kausi 2018 oli päinvastainen kuin pikkuveljensä, kun ulosajot värittivät Koski-Lammin ja kartanlukija Kari Luoman kautta.

Koski-Lammi Motorsportin tallista löytyvät nyt kaksi Citroen C2 R2 -autoa, joten veljeksillä on ainakin tasavertaiset kalustot. Pari viikkoa sitten 19 vuotta täyttänyt Juho on valittu Suomen Autourheilun nuorisomaajoukkueen Flying Finn Academyn Rookies-ryhmään. Juholla on kuitenkin mahdollisuus nousta maajoukkueen seuraavalle tasolle ensi syksynä. Hieman haastetta ensi kauteen tuo asepalvelukseen astuminen. Aamut Porin Prikaatissa Niinisalossa alkavat 7.1.2019. Juhon kyydissä jatkaa kuortanelainen Arto Ala-Kokkila.

– Nuottien kanssa hommia riittää vielä, mutta ajamalla ja treenaamalla sitä saadaan hierottua paremmaksi. Tavoitteena on ajaa nousujohteisesti ja saada hyviä onnistumisia. Pääsy Flying Finn Academyn Rookies-ryhmään tuo varmasti erinomaista oppia tulevaan, pohtii Juho Koski-Lammi ensi kauttaan.

Heikillä muutoksia vuoteen 2019 tuo kartanlukijan vaihtuminen. Viimeisessä SM-rallissa Salossa hienoon kuudenteen sijaan vauhdittajana toimi siilinjärveläinen, kansainvälistäkin kokemusta omaava Ari Koponen, joka tulee myös koko täksi kaudeksi lukemaan nuotteja.

– Molemmat autot on käyty perusteellisesti läpi ja molemmissa on täysin huolletut moottorit. Tunturi-ralli jää väliin budjettisyistä, mutta toisesta SM-rallista Kouvolasta eteenpäin kaikki SM-kisat on tarkoitus ajaa. Kyllä tällä kaudella tavoitteena on viiden nippuun ajaminen ja Tulevaisuuden Tähti -tittelistä kilpaileminen. Uskon, että Arin (Koponen) kanssa se on täysin mahdollista, kertoo Heikki Koski-Lammi ensi kauden kuvioistaan.

Ari Koponen on myös positiivisin mielin ensi kaudesta. Yhden rallin verran yhteistä kokemusta auttaa paljon.

– Hyvät fiilikset ja luottavaisin mielin ensi kauteen. Oli hienoa, että Salosta Heikki (Koski-Lammi) sai hyvän onnistumisen kauden loppuun ja siitä on mukava jatkaa nyt talvella. Nuotin muuttaminen oikeaan suuntaan toi selkeästi luottoa takaisin ja koen, että sitä alkoi löytyä viimeisessä SM-rallissa, sanoo ensi kauden alkua odottava Ari Koponen.

Veljesten kilpailukaudet alkavat harjoituskilpailuilla. Heikki aloitti kautensa 12.1. ajettavassa Piippolan harrasterallissa. Varusmiespalveluksen vuoksi Juhon kausi alkaa helmikuun alussa Hankasalmen Revontulirallilla.

 

16.1.2019

Juho ja Arto olivat ajamassa Flying Finn Academyn ajoleirillä Hyrynsalmella. Kolmen päivän aikana treenikilometrejä kertyi n. 190 km, leiriltä tarttui mukaan liuta hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja.

 

Uutiset 2018:

27.8.2018

Kauden kolmas voitto sinetöi Juho Koski-Lammin Rallin Suomen Junioreiden mestaruuden

Juho Koski-Lammi ja Arto Ala-Kokkila lähtivät Laitilan Oili Jalonen -ralliin neljän pisteen sarjajohdossa ennen Jaakko Tullaa. Tavoitteena oli tietenkin johdon vankistaminen. Tämän lisäksi kaksikolla oli myös mahdollisuus varmistaa kauden 2018 Rallin Suomen Juniorisarjan mestaruus.

Kaksikon päivä alkoi toiseksi nopeimmalla ajalla, eroa Opel-pilotti Valtteri Kauhasen pohja-aikaan jäi 1,3 sekuntia. Toisella erikoiskokeella listan ykköspaikan otti Tulla, mutta kilpailun kärkeen siirtyi 18-vuotias Honda-kuljettaja Koski-Lammi. Eroa toista sijaa pitävään Tullaan oli ainoastaan 0,8 sekuntia.

Kilpailun ratkaisu tapahtui kolmannella pikataipaleella, kun lähes 18 kilometriä pitkän pätkän Koski-Lammi ajoi melkein 20 sekuntia nopeammin kuin Tulla. Eroa tauolle lähdettäessä oli 19,7 sekuntia nuoren mestaruuskandidaatin eduksi.

– Aluksi ei tultu ihan puhtaasti ja meillä oli pieniä jarrumurheitä. Kolmosella hyökättiin oikein kunnolla, että saataisiin eroja aikaan ja siinä onnistuttiin, kertoo Honda-kabiinin toinen osapuoli Ala-Kokkila.

Mestaruuden suhteen tilanne alkoi näyttää hyvältä neljännen erikoiskokeen jälkeen, kun Tulla joutui harmillisesti keskeyttämään. Enää oli jäljellä kilpailun päättävä erikoiskoe. Viimeisellekin pätkälle syntyi pohja-aika Koski-Lammin nimiin ja luokan voitto irtosi yli 50 sekunnin erolla Jussi Nordbergiin.

– Ennen viimeistä pätkää tiedettiin, ettei kukaan tule enää ajamalla ohi, niin maalissa oli kyllä aivan mahtava fiilis, oikea voittajafiilis, hehkuttavat onnelliset Suomenmestarit.

Eteläpohjalaiskaksikon mestaruus varmistui epävirallisesti jo ennen viimeistä Heinolassa ajettavaa osakilpailua.

Juho seuraa eräällä tapaa isoveljensä Heikin jalanjälkiä. Myös Heikki voitti tulokaskaudellaan 18-vuotiaana sarjansa mestaruuden, kun hän sai suihkuttaa kuohujuomaa F-Cupin B-junioreiden mestaruuden kunniaksi. Tuolloin Heikin kauden saldo viidestä osakilpailusta oli neljä voittoa ja yksi kakkossija. Pikkuveljen oma saldo kaudesta 2018 on lähes identtinen. Neljä osakilpailua, joista kolme voittoa ja yksi kakkossija.

– Kausi on kyllä mennyt aivan yli odotusten. Kisat ovat olleet todella mielenkiintoisia ja tiukkoja sekuntitaisteluita on käyty. Juholle isot kiitokset tästä kaudesta. Yhteistyö on toiminut todella mukavasti ja huono huumori on rentouttanut siirtymillä, virnistää Ala-Kokkila.

– En todellakaan osannut odottaa, että olisimme näin kilpailukykyisiä heti kauden alusta alkaen. Arto oli tähän saavutukseen todella tärkeä palanen, suuret kiitokset myös hänelle, sekä kaikille tämän mahdollistaneille yhteistyökumppaneille ja tukijoille, päättää Koski-Lammi.

Teksti: Koski-Lammi Motorsport tiedotus

 

Uutiset 2017:

 

12.11.2017

Ralliveljekset Heikki ja Juho Koski-Lammi ovat matkalla kohti korkeampia luokkia. Molempien kilpailukalusto ja kilpailtava luokka tulevat vaihtumaan ensi vuodeksi.

Juhon tullessa joulukuussa täysi-ikäiseksi, ajot nuorten luokassa ovat ohitse. Kaudella 2017 hän saavutti Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan nuorten cupin viidennen sijan. Sarja tulee Juholla pysymään samana, mutta auto ja ajettava luokka vaihtuvat. V1600-luokan Renault Clion vaihdettua jo omistajaa, uutena käskytettävänä Juholla on Heikin nopeaksi opettama Honda Civic Type R. Myös kartanlukijaosastolla tapahtuu muutoksia. Viimeiset vuodet Olli Pollarin kanssa menestyksekkäästi kiertänyt Arto Ala-Kokkila istahtaa Juhon vierelle ensi kaudella.

Vasemmalta oikealle Arto Ala-Kokkila, Juho Koski-Lammi, Kari Luoma ja Heikki Koski-Lammi.

– Mielenkiinnolla odotan mitä siirtyminen juniorisarjoihin tuo tullessaan. Autoa huolletaan parhaillaan ensi vuotta varten ja toivon, että tulemme taistelemaan kärkisijoista, pohtii junnuluokkiin siirtyvä Juho Koski-Lammi.

– Hyvillä ja odottavin fiiliksin lähden ensi kauteen Juhon kanssa. Kuljettaja vaihtuu ja kaikki tulee olemaan uutta. Juho on nuori ja nälkäinen kuljettaja sekä taustallamme on todella motivoitunut tiimi. Tietenkin menestymään lähdemme ja ennen kaikkea kehittymään. Tavoitteenamme on myös saada yhteistyömme toimimaan sekä nuotin teon harjoitteleminen tulee olemaan iso osa ensi vuonna, kertoo Arto Ala-Kokkila odotuksistaan uuteen kauteen.

Tämä vuosi on Heikki Koski-Lammille ollut todella vaikea. Mutta vauhti on ollut kohdallaan jokaisessa kilpailussa ja tämä tuo uskoa ensi vuotta ajattelen. Tänä vuonna ajetut pohja-ajat ja Neste Oil Rallin yhteydessä ajetun Vetomies-kilpailun top3 erikoiskoeajat kertovat potentiaalista, joka on ensi vuonna saavutettavissa. Kaudella 2018 Koski-Lammin luokka vaihtuu Citroen C2 R2 MAXin kanssa SM3:seen. Odotukset ovat korkealla ensi vuotta varten.

– Auto vaikuttaa todella hyvältä, mutta vielä pieniä huoltotoimenpiteitä täytyy tehdä ennen ensimmäisiä testejä. Tiedän, että auto tulee olemaan todella kilpailukykyinen luokassani, joten odotan paljon ensi vuodelta. Haluan vielä antaa suuret kiitokset Petri Ovaskalle auton toimituksesta, kertoo Heikki Koski-Lammi tuntemuksiaan ajoneuvon vaihdoksesta.

Teksti: Koski-Lammi Motorsportin tiedotus

Kuva: Vesa Rauhala

 

24.9.2017

Renault Clio myyty uudelle omistajalle.

 

12.6.2017

Heikki Koski-Lammin tekniikkamurheet saivat jatkoa Kouvolassa

Heikki Koski-Lammin ja kartanlukija Kari Luoman alkukausi Rallin SM-sarjassa on ollut vaikea. Tunturiralli jäi väliin uuden auton valmistumisen ajankohdan vuoksi ja Mikkelissä neljännellä erikoiskokeella hajosi öljypohja. Nilsiästä tuli kuitenkin hieno onnistuminen, kun Koski-Lammi sijoittui SM4-luokan toiseksi ja myös uran ensimmäinen SM-tason pohja-aika oli tosi asia. Hankaluudet kuitenkin jatkuivat kesäkauden avauksessa Riihimäellä kytkimen hajottua toisella erikoiskokeella.

Treenikilometrit SM OK-Auto rallia varten jäivät ainoastaan Kouvolassa perjantaina ajettuun shakedowniin, jossa auto toimi moitteetta. Kuitenkin heti lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella kytkin alkoi luistamaan ja matkanteko päättyi lopulta toisen erikoiskokeen maalin jälkeen.

– Puoli pätkää auto pelasi ja sitten tiesin, että leikki tulee jäämään kesken, kertoi Koski-Lammi keskeytysilmoituksen jätettyään.

Katseet ja budjetin kerääminen ovat jo kuitenkin suunnattu kohti vuoden päätavoitetta, joka on Jyväskylän Neste-rallin yhteydessä ajettava Vetomies 2017 –kilpailu.

-Ennen Vetomiestä auto on tarkoitus käydä huolella läpi ja saada kunnolla treenikilometrejä alle, suunnittelee Koski-Lammi.

Teksti: Koski-Lammi Motorsport tiedotus

Kuva: Timo Pullikka

 

6.1.2017

Honda 1,5 kuukauden aherruksen jälkeen pintaväriä vailla.

 

Uutiset 2016:

21.12.2016

Hondan rakennus alkaa olemaan hyvällä mallilla.

 

20.12.2016

Clio alkaa olemaan taas valmis kilpailuja varten.

 

15.3.2016

Lähes mahdottomalta tuntunut aikataulu Pohjanmaarallin kaadon jälkeen ja Nilsiän SM-rallin välillä oli 20 päivää. Koski-Lammi Motorsportilla lyötiin viisaat päät yhteen SU 21.2 ja suunnitelma muotoutui nopeasti Nilsiään pääsemiseksi. Kilpakumppanien avustuksella saimme ostaa lähes kaarivalmiin Hondan korin Paimiosta Peippo racingilta. Kauppoihin päästiin ja Pasi apumiehineen nouti korin ti 23.2 Jalasjärvelle Kivistönkylän Kumi ja Korjaamolle jossa alkoi välittömästi korin vahvikehitsaaminen välillä jopa kolmella mig-hitsillä yhtä aikaa. Samalla aikaa vanhaa autoa purettiin huolellisesti kototallissa merkaten joka ainoa osa, johto ja liitin. Torstaina puolen yön aikaan auto oli  hitsattu ja myös vanha auto purettu viimeistä mutteria myöden.

Pe 26.2 auto matkasi Karin pajalle Nurmoon, jossa auton sisäosat saivat uuden maalipinnan. La 27.2 auto tuotiin ensimmäisen kerran kotipajalle nosturille ja alusta maalattiin ja annettiin sisustan ja pohjan kuivaa yön yli. SU 28.2 aloitettiin auton varsinainen kasaaminen klo 8.00 aamulla jolloin autossa ei ollut kiinni kuin ratin poikkitanko jonka Pasi ansiokkaasti muokkasi. Alkoi tarkka ja huolellinen kasaaminen tarkoituksena tehdä kerralla valmista ja näin myös tehtiin niin että ke 2.3 otettiin savut moottorista kaiken pelaten moitteettomasti.

To 3.3 auto oli valmis pyöränkulmien säätöön ja illalla myöhemmin liimattiin lasit. Pe ja La sujuivat viimestelyissä  ja su ensimmäinen ja ainut testi Lapualla n.35 km ekoota ja auto pelasi hienosti. Ma 7.3. auto katsastettiin ja Teippi-Olli loihti uudet teipit harmaalle pohjalle. Ke 9.3 lopuksi myös Niinisalon varuskunnasta tuli vapauttava tieto että Heikki pääsee lomille torstaina 10.3 jotta matka kohti Nilsiää voi alkaa. TÄSSÄ KOHDASSA JO KAIKILLE MUKANA OLELLE N.25 HENKILÖLE VALTAVAT KIITOKSET TÄSTÄ HIENOSTA SUORITUKSESTA 20 pv AUTO VIIVALLE!!!!!!!!!

Teksti: Hannu Koski-Lammi

 

15.1.2015

Koski-Lammi Motorsportin kauden 2016 alkutunnelmat

Koski-Lammi Motorsportin kautta 2015 voidaan sanoa tiimin läpimurtokaudeksi, sillä Heikin ja Juhon sarjamestaruudet toivat viimeistään nyt nimen Koski-Lammi kaiken kansan huulille. Mutta nyt katseet ovat kaudessa 2016.

Käyttöauton hyötyajoneuvoasentajan työt vaihtuivat Heikillä täksi vuodeksi Puolustusvoimien leipiin. Varusmiespalveluksensa Heikki suorittaa Porin Prikaatissa Niinisalossa.

F-Cupin B-junioreiden mestaruuden jälkeen on hyvä vaihtaa suuremmille areenoille, joten tänä vuonna Heikki ajaa Rallin SM -sarjan SM4-luokassa, lukuun ottamatta Rovaniemen ensimmäistä osakilpailua. Kauden tärkeänä tavoitteena on kartuttaa 19-vuotiaan Heikin nuottikokemusta. Nuottia Heikille lukee viime vuonnakin vieressä istunut Kari Luoma. Honda on muutettu luokkaa varten FIN-R vireiseksi, ja on varmasti kilpailukykyinen luokassaan.

Juhon tarkoituksena on tänä vuonna ajaa viime vuoden tapaan puolustavana mestarina Rallisprintin SM-sarjan mukana ajettavaa nuorten Cup-muotoista sarjaa. Lisäksi kalenterissa on koko Rallin Suomen Junioreiden Mestaruussarjan yhteydessä ajettava nuorten cup-sarja. Pekka Mäkelä toimii siirtymien ajajana ja kartanlukijana. Tavoitteena 16-vuotiaalla Juholla on molemmista sarjoista kärkisijat. Kalustona pysyy tuttu Renault Clio V1600.

 

 

Uutiset 2015:

 

29.11.2015

Renault sai uuden valkoisen värin päälleen.

P1010160

 

22.10.2015

Koski-Lammi Motorsportilla lähes täydellinen kausi

Jalasjärveläinen Koski-Lammi Motorsport ajoi todella hyvän kauden, kun Heikki ja Juho Koski-Lammi ajoivat rallia ja rallisprinttiä. Heikki voitti F-cupin B-juniorit ja Juho rallisprintin Suomi Cup-sarjan nuortenluokassa.

F-cupin mestaruus varmistui jo LaihiallaHeikki Koski-Lammi Laihia 2015 Kuva JiiVee Korpela

Heikki ja kartanlukijana toiminut Kari Luoma ajoivat F-cupin kilpailuissa voitosta voittoon. B-junioreiden mestaruus oli katkolla jo viimeistä edellisessä osakilpailussa Laihialla. Edes Honda Civicin kyljellään ojassa käynti ei estänyt mestaruuden tulemista Koski-Lammin tiimin plakkariin.

-Kausi oli lähes täydellinen. Vain muutamia ajovirheitä ja auton kanssa hyvin pieniä tekniikka murheita. Saimme F-cupin kilpailuista paljon oppia, Heikki totesi kauden jälkeen. Mestaruuden ollessa jo selvä, Heikki ja Kari ajoivat kauden viimeisen rallin yleisen SM-kilpailun Tampereella. Vaikka kilpailu heidän osalta päättyi kolmannella erikoiskokeella tekniseen vikaan, niin reissu kannatti.

-Koska ajamme kaudella 2016 yleisen SM-sarjaa, niin nuotitus ja nuotista ajaminen oli ehdottomasti tärkeää, 18-vuotias Heikki miettii. Heikki ja Kari ajoivat myös luokkavoittoon sekä olivat kilpailun nopein pari kesäkuussa Rallin Suomen Juniorimestaruus osakilpailussa

Juho Suomi Cup-mestariksi

Juho ajoi kahta sarjaa. Rallissa ja rallisprintissä Suomi Cup-sarjaa. Viiden osakilpailun rallisprintissä Juho ajoi sarjan voittoon nuortenluokassa. Kolme Juho Koski-Lammi, Renault Clio, Kuva Vesa Rauhalaluokkavoittoa takasi voiton pisteen erolla. Alkukaudesta käytössä ollut Nissan Almera vaihtui Renault Clioon kesäkaudeksi.

-Rallisprintissä meni tosi hyvin. Rallin puolella olin kahdesti neljäs ja kerran viides. Kaksi kertaa keskeytin, mutta erikoiskoe kilometrit ralleissa olivat opettavaisia, 16-vuotias Juho sanaili. Hänellä kartanlukijana toimi Pekka Mäkelä.

Teksti: Vesa Rauhala

 

20.9.2015

12004748_627247900749497_395144367514398637_n

Pienen pojan haave on käynyt toteen! Heikki ja Kari ovat F-Cupin B-junioreiden mestareita mallia 2015! Mestaruus varmistui jo F-cupin toiseksi viimeisessä osakilpailussa Laihialla. Tiimi haluaa jo nyt kiittää yhteistyökumppaneitaan ja muita hengessä mukana olleita, jotka ovat mahdollistaneet tämän!

 

25.4.2015

Renault saatu kaarisepältä ja Nissan on myyty.

 

10.4.2015

Renault viety kaarisepälle.

 

3.4.2015

P1010105

Kalustorintamalla tapahtunut lisäyksiä, V-auto aihioksi hankittu Renault Clio. Hyvin palvellut Nissan on nyt myynnissä.

 

21.3.2015

Heikki Koski-Lammi – Kari Luoma

Koski-Lammella kolmen suora talven jälkeen

Rallin F-cupin sarja on alkanut jalasjärveläisellä Heikki Koski-Lammella kuin unelma. Kolmen osakilpailun jälkeen on saldona kolme “tolppaa”. B-junioreissa Honda Civicillä kisaava Koski-Lammi on vakuuttanut kaikki suorituksillaan. Sarjajohto on kymmenen pistettä.

– Hyvin kaikki on mennyt. Yhteistyö kartanlukija Luoman Karin kanssa on sujunut täydellisesti. Autokin on toiminut siinä mielessä hyvin, että mitään ei ole mennyt rikki. Ulosajojakaan ei ole tullut. Talven ainut tekniikka murhe oli, kun Lapuan rallisprintissä hajosi vetoakseli, 18-vuotias Koski-Lammi ynnää.

– Toki autoa on huollettukin kisojen välissä, Heikki lisää.

Heinolasta Urjalan kautta Lahteen

F-cup alkoi Heinolan osakilpailulla. Tuore ajokortti plakkarissa ja uusi tilanne kisa-auton kaniinissa, kaveri vierellä oli uutta Heikille. Mutta tilanne oli täysin hallinnassa ja yleiskilpailun voitto tuli 25,8 sekunnilla. Urjalassa oli tiukempaa, kun voitto numerot kirjoitetaan 11,1 sekunnilla. Lahdessa kaasuteltiin kehnoissa olosuhteissa, kun huono talvi ei tarjonnut kunnon olosuhteita. Koski-Lammi ja Luoma olivat jo varmistelemassa luokkavoittoa, mutta kuljettaja päätti toisin. Pari päräytti kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle pohja-ajan. Voitto irtosi selvällä 1,8 sekunnin erolla.

– No siihen piti kyllä jo oikeen ajaa. Kolme ensimmäistä erikoiskoetta oli tosi häjyssä kunnossa ja meilläkin oli vähän rengasmurheita. Hyvä, että tuli kokeiltua niillä kahdella viimeisellä, Koski-Lammi tuumasi.

Kesäkauden sarjakisaan on viisi kuukautta aikaa. Väliaika menee huoltohommissa sekä treenatessa.

– Honda on nyt osaksi purettuna huoltoa varten. Ainakin takapään jousitukseen tulee muutoksia. Opettelen Karin kanssa nuotista ajoa ja ajamme pari rallia ennen elokuun F-cupin seuraavaa kilpailua, Koski-Lammi listaa kevään ja kesän harrastus hommat.

Nöyrä poika

Kari Luoma on monenlaista rallikyytiä kokenut ja oli jo jättämässä kartanlukijan hommat, kun viime vuoden puolella tuli soitto Jalasjärveltä.

– Asia jotenkin heti kiinnosti, kun kyseessä oli lupaava nuori kaveri. Perstuntuma oli heti hyvä. Vauhti on ollut alusta asti lupaavaa, seinäjokelainen Luoma toteaa. Kolmen rallin ja kahden rallisprintin jälkeen mielipide ei ole muuttunut.

– Olen yllättynyt nuoren miehen tekemisestä. Sanoin sen hänelle Heinolassa ekan pätkän maalissa. Heikki kysyy neuvoja ja sisäistää ne nopeasti. Ollaan saatu “puhdistettua” ajotyyliä, Nöyrä poika, Luoma kehuu.

Kartanlukija tietää, että kuljettaja kunnioittaa kanssa kilpailijoita, joka on hyvä asia. Luoma vaihtaa kisojen ulkopuolella mielipiteitä kokeneen Lasse Hirvijärven kanssa.

– Sieltä tulee kyllä ohjeita ja näkemystä, Luoma toteaa.

 

Juho Koski-Lammi – Pekka Mäkelä

Koski-Lammi mukana Nuorten Cupissa

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kanssa samoissa kilpailuissa ajetaan Nuorten Cup. Luokka on tarkoitettu nuorille kortittomille kuskeille. Nuori ajaa suljetut erikoiskokeet ja kortillinen kartanlukija tyyrää siirtymät. Juho Koski-Lammi kiertää tätä sarjaa yhdessä kartanlukijansa Pekka Mäkelän. Jalasjärveläiskaksikko rallaa vakiokuntoisella Nissan Almeralla.

Kahden ajetun osakilpailun jälkeen pari on sarjassa kuudentena. Peurunka rallissa Juho ja Pekka olivat neljäs minuutin ja 24 sekuntia kärkeä perässä. Limingalla sijoitus oli niinikään neljäs minuutin ja 37 sekuntia voittajasta jääneenä.

– Nissan Almera on hyvä auto opetella myös rallissa. Onhan se rallissa erilaista kuin rallisprint. Tämän auton olen itse ostanut ja laitankin sitä kuntoon itse, kertoo joulukuussa 15-vuotta täyttänyt Juho Koski-Lammi.

Rallisprintin SM-sarjan yhteydessä ajetaan Suomi Cup-sarjaa. Juho ajoi Lapuan osakilpailussa luokkavoittoon 2,38 sekunnilla. Näin hän johtaa nuorten luokkaa sarjassa kahdella pisteellä.

Heikin ja Juhon isä Hannu häärää taustalla, että pojat saavat ajaa.

– Klopiilla on kova into päällä. Hyvä niin. Nuorten Cupissa on yllättävän kova taso, Hannu toteaa. Nuorten Cup jatkuu 6.6. Raisiossa.

Teksti: Vesa Rauhala

 

Uutiset 2014:

 

19.12.2014

oik. Heikki Koski-Lammi ja Kari Luoma Juho

Koski-Lammit siirtyvät rallipoluille

Jalasjärveläiset autourheilijat toisessa polvessa Heikki ja Juho Koski-Lammi

siirtyvät kauden 2015 aikana rallipoluille. Heikki ajaa F-cupin sarjaa ja Juho

tähtää nuorten SM-sarjan puolelle.

Heikin ja Juhon innostusta autourheiluun ei tarvitse hirveästi ihmetellä. Isä

Hannu on ollut lajin parissa 1980-luvun alusta asti niin kilpailijana, kuin

toimitsijatehtävissä.

– Kyllä tässä ollaan autourheilun kanssa touhuttu pitkään. Toki poikien

innostus on heidän oma tahtonsa. Meikäläinen on apuna taustalla, että

voidaan harrastaa, kertoo Jalasjärven Moottorikerho/Urheiluautoilijat seuran

puheenjohtajana toimiva Hannu Koski-Lammi.

Heikki F-cuppiin Hondalla

Heikki Koski-Lammi ajaa tulevalla kaudella etuvetoisella Honda Civicillä.

Kartanlukijaksi lähtee kokenut seinäjokelainen Kari Luoma. F-cupin kilpailut

ajetaan ns. pimeinä eli niihin ei ole ennakkotutustumista. Marraskuussa

ajokortin saanut Heikki omaa jo tässä vaiheessa jonkinlaisen kilpailurutiinin.

– Olen ajanut yhteensä 74 kilpailua ralleissa ja rallisprinteissä. Suzukilla

tuli menestystä ja ulosajoja, kuten lajissa yleensä käy. Suzuki on ns. Trophy-

luokan 1400-kuutionen auto, joka kyllä opettaa ajamaan. Se oli hyvä uran

alkumetreille, Heikki tuumaa. Hän oli jo syksyllä viivalla Keravalla rallissa.

Hondan tekniset ongelmat haittasivat menoa, mutta maaliin tultiin

yleiskilpailun ja oman luokan kuudensina.

– Kunhan tässä tulisi vain talvi, niin päästäisiin treenaamaan, Koski-Lammi

miettii. F-cupin sarja alkaa 17.1. Heinolassa. Sarjassa kurvaillaan kuusi

osakilpailua.

Juho tähtää SM-sarjaan

Juho Koski-Lammi on myös innolla mukana autourheilussa. Joulukuussa 15-vuotta täyttävä nuori mies kisaa etuvetoisella Nissan Almeralla. Ajokista on jo kokemusta niin rallisprint ja jäärata kilpailuista. Juhon kartanlukijaksi lähtee saman kylän kaveri, Pekka Mäkelä. Pekan tehtävä kisoissa on muutakin, kun istua ”pelkääjän” paikalla. Nimittäin toista kertaa tässä muodossa ajettava Rallin Suomen Juniorimestaruus sarjassa saa ajaa kortiton kuljettaja, mutta tietenkin vain kilpailun suljetuilla erikoiskokeilla. Siirtymillä tarvitaan ajokortti, kuten siviililiikenteessä. Rallin SJM viiden kisan sarja starttaa 31.1. Peurunka rallin merkeissä Laukaassa.

Teksti ja kuvat: Vesa Rauhala

 

16.10.2014

Kalustolisäystä tapahtunut, Heikin ensi kauden kilpa-auto on Honda Civic Type-R.

 

20.1.2014

Nissanilla ajettu sunnuntaina ensitestit, auto toimi moitteettomasti ja alustakin pelasi hyvin. Lauantaina suuntana Suzukilla Laukaassa ajettava Peurunkaralli.

 

17.1.2014

Kauden ensimmäiset talvitestit ajettu sunnuntaina Suzukilla. Auto pelasi hyvin, huomenna suuntana Raahen raakarautarännin rallisprint. Nissan saanut sponsoriteipit päälleen, sillä tarkoitus ajaa ensitestit sunnuntaina.

 

 

Uutiset 2013:

 

26.12.2013

Suzukille tehty syyshuoltoa, se alkaa olemaan kunnossa ja toivottavasti pääsisi pian kelien puolesta testaamaan. V-autoon tehty kisapakoputkisto.

 

16.12.2013

Tarkoituksenamme kaudella 2014 on ajaa Juniorien Mestaruussarjaa (RSJM) Nuorten luokassa, joka ajetaan CUP arvoisena. Heikki ajaa sarjan Suzukilla kartturinaan Anssi Alatalo.

RSJM kilpailut kaudella 2014:

Peurunka ralli 25.1 Laukaa
Pohjola ralli 22.2 Oulu
Xerox ralli 9.8 Lahti
Uusikaupunki ralli 6.9
Rantaralli 27.9 Naantali

AKK mahdollisti uudella sääntömuutoksella nuorten luokan (15-18v) kuljettajien osallistumisen rallikilpailuihin ja RSJM-Sarjaan kaudella 2014.

 

3.12.2013

Kalustorintamalla tapahtunut lisäyksiä, jokkisautoksi ostettu keskeneräinen BMW projekti, toiseksi ralliautoksi Nissan Almera V1600.

 

27.10.2013

Suzukin syyshuolto aloitettu ottamalla laatikko irti, valmiina vietäväksi huoltoon. Iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja muille menossa mukana olleille kaudella 2013!

 

6.8.2013

EVO2

 

13.6.2013

Suzukiin laitettu jäykemmät jouset eteen asfalttia varten. Seuraavaksi kisataan Kokkolassa lauantaina aluemestaruuspisteistä ja sunnuntaina SM-pisteistä.

 

1.5.2013

Suzukiin saatu vaihdelaatikko huollosta ja auto alkaa taas pikkuhiljaa olemaan kunnossa kesä kapinoita varten. Testiä olisi tarkoitus ajaa viikonloppuna. Alustaankin saatu taakse Selholmit.

 

31.3.2013

Suzukin vaihdelaatikko viety huoltoon, koska 1.vaihde piti ääntä.

 

21.1.2013

Suzuki toimii taas, kipinän hukkumisen syynä oli hapettunut imusarjan päässä oleva maajohto. Näillä näkymin seuraava kilpailu on Toivakan SM sprint helmikuun alussa.

 

15.1.2013

Swiftillä käyty ajamassa jääratatestit, ainoa ongelma oli pyörien hinkkaaminen pyöränkoteloihin. Sonkajärvelle (19.1) ja Pieksamäelle (20.1) on ilmoittauduttu.

 

4.1.2013

Suzuki alkaa olemaan kunnossa, vielä kaikkea pientä näpräämistä, pohjapanssaria, teippejä yms. Sunnuntaina olisi tarkoitus mennä ajamaan ensimmäistä kertaa kaadon jälkeen metsään. Suunnitelmissa olisi että ensimmäinen kisa olisi 19.1 Sonkajärvellä.

 

Uutiset 2012:

 

24.12.2012

Nyt on tekniikka saatu vihdoinkin kiinni, autosta puuttuu vielä mm. tuulilasi, penkit yms.

 

26.11.2012

 

Suzuki saatu maalarilta, kasaus on jo kovassa vauhdissa.

Moottorista otetaan öljypohja irti, että saadaan hitsattua kaadossa revennyt moottorinkorva paikoilleen.

 

16.11.2012

 Suzuki saatu kasaan, vielä vähän pohjia ja sitten ensi viikolla väri päälle. Ennen maalausta otetaan moottori-loota paketti pois ja vaihdeloota viedään huoltoon. Samalla asennetaan nopea ohjaus.

 

8.10.2012

Swiftiin vaihdettu keula ja kynnykset. Vielä vähän hitsaamista ja sitten voikin jo alkaa hiomaan maalaamista varten.

 

17.9.2012

Auton pellit purettu pois, eikä se niin huonoksi mennytkään.

 

6.9.2012

Suzukin pyöränkulmat on säädetty, Eero sai JM SM liigasta Fiat 850:n. Autosta oli 18 tarjousta. Lahden rallisprinttiä varten Suzukista otettiin apukuskin penkki ja varoituskolmiot pois kevennysmielessä.

 

10.7.2012

Swiftiin vaihdettu alatukivarret, koska alapallonivelet olivat väljät eikä pelkkiä alapalloniveliä saanut vaihdettua. Myös etutolpat ovat irti, ne tarkistetaan.

 

26.6.2012

Eero ja Heikki kävivät Rallisankarikilpailussa koittamassa ja pääsivät toiselle karsintakierrokselle, mutta siellä he putosivat.

 

20.6.2012

Perjantaina ajellaan jokkista Kauhavalla, Heikki ajaa Civicillä, Eero ajaa naapurin BMW:llä ja Aaro ajaa samalla Saabilla kuin Alahärmässä.

 

22.4.2012

Suzuki laitettu jälleen kasaan, Jurvan Botniaringillä tahkottiin muutama tunti. Botniaringillä autossa oli vähän laturiongelmia, mutta se saatiin sulakkeella kuntoon.

 

15.4.2012

Swiftiin vaihdettu suorakytkentälaatikko, se alkaa olemaan ulkokuoreltaan hyvässä mallissa, auton sähköt pitää vielä kytkeä.

 

9.4.2012

Suzukia ruvettu kasaamaan, siihen ei kuitenkaan kannata laittaa vielä etupuskuria ym. koska autoon pitää vielä vaihtaa suorakytkentä vaihdelaatikko.

 

3.4.2012

Swift hiottu maalausvalmiiksi, autosta tulee keltavalkoinen.

 

21.3.2012

Suzukia ruvettu purkaamaan maalausta varten, vähän löytyi hitsailtavaa sieltä täältä. Auton väri on jo päätetty.

  

 

7.3.2012

Autoon vaihdettu vaihdelaatikko, se toimii niin kuin pitääkin. Lauantaina Eero ajaa ensimmäisen rallispeciaalinsa Kuortaneella ja lähtee numerolla 24. Sunnuntaina Heikin olisi tarkoitus ajaa nrolla 93 Keuruun rallisprintissä.

 

3.3.2012

Switillä käyty ajamassa treenipätkällä, auto pelasi moitteettomasti kunnes toiseksi viimeisellä ajokerralla autosta katosi 5.vaihde. Vaihdelaatikon vaihto on jo kovassa vauhdissa, suorakytkennän tilalle laitetaan vakiolaatikko lukolla ja vähän tiheämmällä perävälityksellä.

 

25.2.2012

Swiftillä käyty metsässä ajelemassa, tiellä oli aika paljon irtolunta, molemmat kuskit saivat n.20km ajettua. Kun päästiin testaamasta, vaihdettiin auto trailerilla ja mentiin Civicillä jäälle. Molemmat autot pelasivat moitteettomasti.

 

21.2.2012

Civicciin vaihdettu öljypohjantiiviste, öljy ei tullutkaan sieltä, vaan öljynsuodattimen välistä, koska kun se oli vaihdettu niin vanha tiiviste oli jäänyt tilaansa, joten autossa oli hetkenaikaa kaksi öljynsuodattimen tiivistettä.

 

19.2.2012

Swiftillä käyty treenaamassa eilen metsässä, auto jäi ehjäksi. Molemille kuskeille n.42 ajokilometriä tuli lisää. Tänään suunnitelmissa vaihtaa Civicn öljypohjantiiviste koska se on pullahtanut rikki ja öljyt tulevat tiivisteen välistä pois.

 

12.2.2012

Swiftillä jäätreeniä, vetonivel paukahti hajalle onneksi ei menty Kauhavan sprinttiin ettei hajonnut siellä. Civicistä olikin vetonivelen kuulat hajonneet joten tilalle laitettiin toinen. Kuplakin saatiin käyntiin, sitä pitää vielä säätää että se kävisi kunnolla.

 

 

10.2.2012

Varakori GTi Swift hommattu.

Huomenna jännitetään kuinka Heikin ensimmäinen rallispeciaali Lapualla sujuu.
5.2.2012

Swiftin vaihdelaatikon rajoitinruuvi oli lentänyt pois, vaihdekeppi pääsi liian paljon oikealle puolelle ja laatikko meni sen vuoksi jumiin. Kun uusi ruuvi oli laitettu tilaansa, niin sen jälkeen auto toimi moitteettomasti.

 

4.2.2012

Swiftiä käyty testaamassa puitten välissä. Autosta jumiutui vaihdelaatikko, mutta se tuli mysteerisesti kuntoon. Emme vielä tiedä mikä sen aiheutti.

 

29.1.2012

Swiftissä ei ollutkaan painelaakeri hajalla vaan kytkinlevystä oli jouset irti. Civiciä käytiin ulkoiluttamasasa jääradalla, raidetangon pää lähti irti, jonka seurauksena vetoakselin sokka paukahti pois tilastaan.

 

28.1.2012

Suzuki Swift ralliauto vihdoin saatu hommattua. Autossa on vähän laittamista, siihen pitää vaihtaa painelaakeri, varmuuden vuoksi myös nokkaremmmi ja vähän siistiä koppaa. Toivottavasti päästään ensi viikolla testailemaan.
26.1.2012

Sivut avattu.